'Türkiye'nin en büyük kültür merkezini Alanya'ya yapacağız'

Bir Aile Bin Aile Derneği'nin organize ettiği '1. Alanya Kitap Fuarı' bugün gerçekleştirilen törenle açıldı.

'Türkiye'nin en büyük kültür merkezini Alanya'ya yapacağız'
Alanya Kültür Merkezi'ndeki fuarın açılışına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kula, Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, davetliler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Saray Mahallesi Muhtarı ve Dernek Başkanı Süleyman Dora, 'Alanya'yı farklı platformda konuştuğumuz zaman Alanya il olsun diyorlar ama Alanya bir başkent. Bugün birinci fuarı yapıyoruz. Bu fuar Çukurova, TÜYAP gibi kıyamete kadar devam edecek. Alanya'ya bu kültür merkezi yetmiyor. Alanya'ya dev bir kültür ve kongre merkezi kazandırılmalı. Burada bir şey kazanılırsa dijital sesli kütüphaneyi Alanya'ya kazandıracağız." dedi.

'BU TÜR FAALİYETLER ÇOK ÖNEMLİ'

Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Başkan Yücel konuşmasını gerçekleştirdi. Başkan Yücel, "Alanya'nın kültür sanat yolunda bu tür faaliyetler çok önemli. Alanya'ya hizmet  eden Sivil Toplum Örgütleri’yle bu konuda işbirliği yapıyoruz. Gençleri her yıl değerli kitap ve yazarlarla buluşturacak bu kitap fuarının devam etmesini diliyorum. Ülkemizin en büyük gençlik ve kültür merkezini yapmaya niyet ettik." diye konuştu. 

Açılış duasının ardından fuar ziyarete açıldı. Kitap fuarı 14 Ocak'a kadar çeşitli söyleşilerle devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2018, 13:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83