TÜRKTAŞ AĞALIĞIN SUYUNU ÇIKARDI

Tokar Yayla Şenlikleri'nin ağası Şevki Türktaş şenliğin 13'üncüsü de geride kalmasına rağmen henüz ağalık parasını ödemedi.

TÜRKTAŞ AĞALIĞIN SUYUNU ÇIKARDI

 

banner111
Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Tokar Yaylası Şenliklerinin geçmiş iki dönemki ağaŞevki Türktaş iki yıllık biriken ağalık parasının 10 bin Lira'sını öderken geri kalan kısmı henüz ödemedi. 


Her yıl Çamlıcalılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Tokar Şenlikleri’nin 13’üncüsü bu yıl 9 Ağustos’ta gerçekleştirildi. Ancak Şenliğin ağası olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eski İlçe Başkanı Şevki Türktaş’ın ağalık parasını ödememesi derneği zor duruma düşürmüş durumda.


‘CAFER UYAR’LA YARIŞMIŞTI’


2013 yılında Tokar Şenliklerinde O zamanki MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar ve CHP İlçe Başkanı Şevki Türktaş ağalık için yarışmışlar 21 bin Lira teklif ederek ağalığı Şevki Türktaş kazanmıştı. 11. Tokar Şenlikleri’nin ağası olan Türktaş 21 bin Lira’lık ağalık ücretinin 17 bin Lira’sını öderken 4 bin Lira’sını ise ödememişti. Geçtiğimiz yıl yapılan 12. Tokar Şenlikleri’nde ise 13 bin 500 Lira ile yine ağa seçilen Türktaş bu parayı ise hiç ödememişti. 


‘TOPLAM 17 BİN 500 LİRA’


13. Tokar Şenlikleri'ni gerçkeleştiren Çamlıcalılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ise Türktaş’ın ağalık ücretini ödememesi nedeniyle maddi olarak zor bir festival geçirdi. Türktaş’ın ödemesi gereken toplam miktar olan 17 bin 500 Lira2dan 10 bin Lira'sını ödediği öğrenildi.


Tüktaş son şenliklerde ise ağalık yarışını 5 bin Lira ile başlattı daha sonra ise yarışa katılmadı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2015, 12:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83