Tuvalet deyip geçmeyin: Ölümcül olabilir...

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği gıda hijyen seminerleri devam ediyor. 2017 yılı içerisinde öğrencilere verilen gıda,hijyen, kişisel bakım, zabıtanın görevleri ve tüketici hakları konulu eğitim seminerlerinin 3. ve 4’üncüsü tamamlandı.

Tuvalet deyip geçmeyin: Ölümcül olabilir...
Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü teknik personelleri Gıda Mühendisi Ahmet Serter, Çevre Mühendisi Sibel Taşdibek ve Zabıta Komiseri Erkan Durmaz  tarafından Tırılar Köyü İlk - Orta Öğretim Okulu ve Yeşilöz İlkokulu’nda 2 aşamalı gıda, hijyen, tüketici hakları konulu eğitim seminerleri düzenlendi. Seminere Tırılar Okulunda 450, Yeşilöz’den 500 olmak üzere 2 günde yaklaşık 1000 öğrenciye eğitim verildi.

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 7/24 HALKIN HİZMETİNDE

Zabıta Müdürü Hasan Akın konuşmasında; Alanya Zabıta Müdürlüğü’nün 7/24 halkın hizmetinde olduğunu söyledi. Akın, öğrencilere zabıtanın gıda denetimi, hijyen, seyyar satıcılar, trafik, konularındaki görevleriyle ilgili bilgi verdi.

“UMUMİ YERLERDE ALAFRANGA TUVALETLER YERİNE ALATURKA TUVALETLERİ TERCİH EDİN”

Gıda Mühendisi Ahmet Serter, kişisel bakıma önem vermeleri, günde en az iki defa diş fırçalama, en az bir defa banyo yapma, haftada en az bir defa el ve ayak tırnaklarının kesilmesi gerektiğini belirtti. Serter, ayrıca hijyenin tuvaletten başladığı, iyi bir tuvalet alışkanlığının kazanılması gerektiğini, tuvaletten sonra el yıkamanın önemine özellikle vurgu yaptı. Tuvaletlerden geçebilecek hastalıklara da dikkat çeken Gıda Mühendisi Ahmet Serter, alafranga tuvaletler yerine AIDS, Hepatit B ve C gibi bulaşıcı hastalık risk seviyesini ve konta mine seviyesini minimuma indirmek amacıyla alaturka tuvaletlerin tercih edilmesi gerektiğine temas etti.

BİLİNÇLİ TÜKETİM KÜÇÜK YAŞLARDA BAŞLAR

Bilinçli tüketici olmanın küçük yaşlarda başladığına dikkat çeken  Zabıta Komiseri Erkan Durmaz, her alışverişten sonra fiş alınması gerektiğini, alınan ürünlerin son kullanma tarihlerinin ve ürün kontrollerinin yapılmasının önemi üzerinde durdu. Bu bağlamda Durmaz, tüketicinin satıcı karşısındaki hakları, sorun karşısında başvuru yapabilecekleri yerlerin Belediye Zabıtası, Tüketici Hakem Heyeti ve Tüketici Mahkemeleri olduğunu hatırlattı. Zabıta Komiser Durmaz,  dayanıklı tüketim malları ile ilgili garanti belgelerinin önemi ve tamir – bakım hizmetleri hakkında da öğrencilere bilgi verdi.

Akıcı ve verimli geçen eğitimden sonra öğrencilere kişisel bakım alışkanlıklarını arttırmak amacıyla sabun ve diş macunu dağıtıldı. Zabıtanın görevleri konusunda bilgilendirme amaçlı zabıta tanıtım broşürü verildi ve tüm çocuklara Türk çocuk oyunları dergisi hediye edildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2017, 16:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83