Uğur, Alanya'nın imar planına itiraz etti

Alanya Belediye Meclis Üyesi Ali Uğur askıda olan 1/25 binlik plana itiraz ederek, tarım arazisi olan yerlerin yerleşim alanı olarak değiştirilmesini ve kat adedi ve emsalinin yükseltilmesini istedi.

Uğur, Alanya'nın imar planına itiraz etti
Antalya Büyükşehir Belediyesinin askıya çıkardığı 1/25 binlik nazım imar planı ile ilgili tartışmalar sürüyor. Geçtiğimiz günlerde haklarının yendiğini ve mağdur olduğunu belirten Değirmendere halkı, Muhtar Kasım Günay önderliğinde imza toplayarak plana itiraz etmişler, yıllardır yaşadıkları yerlerin tarım alanı olarak gösterilmesi sonucu mağdur olduklarını söylemişlerdi. 

UĞUR VATANDAŞIN SESİ OLDU

Konuyla ilgili vatandaşın sesi olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya Belediye Meclis Üyesi Ali Uğur, Antalya Büyükşehir Belediyesine bir dilekçe yazarak bu yanlışın düzeltilmesini istedi. Uğur, ayrıca kat emsali ve adedi hakkında da düzenleme yapılmasını istedi. 

İŞTE O DİLEKÇE

İşte Uğur'un Antalya Büyükşehir Belediyesine yazmış olduğu dilekçe:

"Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 12 Ocak 2018 tarihli devam toplantısında 22 Ocak 2018 tarihinde askıya çıkan 1/ 100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı ve 1/ 25 bin ölçekli Alanya Nazım İmar Planı inceledendiğinde Oba Mahallesinde bulunan ve evvleden veri yerleşim alanı olan bazı bölgeler (Bucakoluk mevkii, Göktaş mevkii, Değrmendere Mahallesi, Basırlı Mahallesi) tarım alanı olarak belirlenmiştir. Söz konusu tarım alanı olarak belirlenen bölgeler incelendiğinde kesinlike tarım yapmaya elverişli olmadığı anlaşılacaktır. Ayrıca Oba Mahallesine 1/ bin ölçekli Uygulama İmar Planında verilen emsal ile sınır olan mahallelerde verilen emsal ve kat adedi yüksek verilirken, Oba Mahallesinde düşük tutulmuştur. Bu da Oba Mahallesi halkı için hak kaybına yol açmış ve mağdur duruma düşmüşlerdir. 

Bu bağlamda, tarafınızca askıya çıkartılan 1/ 25 bin ölçekli Nazım İmar Planında ve 1/ 100 bin ölçekli  Çevre Düzeni Planında yukarıda bahseliden konut alanına çevrilmesini ve Oba Mahallesi genelinde 1/100 bin ölçekli planlar kapsamında arttırılarak belirlenmesini tüm dava ve talep haklarımız saklı kalmak kaydı ile arz ve talep ederim."

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2018, 11:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83