Vali Karaloğlu'ndan orman haftası mesaisi

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Ormancılık Haftası nedeniyle gelen heyeti kabul etti.

Vali Karaloğlu'ndan orman haftası mesaisi

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Ormancılık Haftası nedeniyle Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulde ormanın önemine değinen Vali Münir Karaloğlu, “Orman önemli, orman varsa su var, orman varsa yağmur var. Ormanlarımız mutlak korumamız lazım. Hiç ağaca dokunulmasın, ormanı koruyalım koruma bu değil. Koruma kullanma dengesini iyi kurmak lazım. Ormanlar aynı zamanda insanlar için bir nimet. Yaşı geleni ormandan çıkarmazsanız çürür yangına davetiye çıkarır. Zamanı geleni orman çıkarmak, kullanmak değere dönüştürmek gerek” dedi.

banner111
Geçmişte ormancıyla orman köylüsünün düşman olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, son 15 yıldır bu anlayışın değiştiğini belirterek, “Orman köylümüz artık orman teşkilatıyla işbirliği içinde çalışıyor. Orman teşkilatı orman köylüsünün gelirini artıracak projeler yürütüyor. Orman köylüsüyle iç içe onlara destek veriyor. Ortağı olarak gördüğü orman köylüsünün gelirini artıracak orman tesis ediyor” diye konuştu.

Son dönemde orman teşkilatının iyi çalıştığını, ormanların miktar ve alan olarak arttığını kaydeden Vali Karaloğlu, ormanlar üzerinde baskının azaldığını dile getirerek, vakıflar aracılığıyla dağıtılan kömürün ormanı koruyan faktörlerin başında geldiğini söyledi. Vali Karaloğlu, “Ormanları artırmak gerektiğini ifade ederek, ağaçlandırmaya, korumaya önem vermek lazım. Antalya için en büyük risk yangın. Yanan alanları hemen yeniden ağaçlandırmak lazım. Bunu da sosyal medyayı da kullanarak kamuoyuna iyi anlatmak gerekiyor.”

Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk de 1975 yılından buyana 21 Mart’ın ülkemizde “Dünya Ormancılık Günü” içinde bulunduğu haftanın da “Dünya Ormancılık Haftası” olarak kutlandığını belirterek hafta dolayısıyla düzenlenen etkinlikler ve çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2017, 12:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83