Yanlış hesap Büyükşehir'den döndü

Alanya Belediyesi Meclisinde onaylanan Kargı Çayı üzerinde yer alan hidroelektrik santraline ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı Büyükşehir'den geri döndü.

Yanlış hesap Büyükşehir'den döndü
Konuya ilişkin açıklama Alanya Belediye Meclis Üyesi ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci'den geldi:

Kamuoyu tarafından da bilindiği üzere Deretürbelinas Mahallesi sınırları içerisinde, Kargı Çayı üzerinde yer alan hidroelektrik santraline ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı 07.02.2017 tarihli Alanya Belediye Meclisi toplantısında gündeme gelmiş ve yapılan oylamada 11 kabul (Ak parti), 7 red (CHP) ve 9 çekimser (MHP) oy çıkmıştır.

O günkü meclis toplantısında CHP grubu olarak plan teklifinin kabul edilmiş olması için en az 14 kabul oyu gerektiğini (Katılanların salt çoğunluğu), oysa sadece 11 kabul oyu verildiğini bu nedenle kabul edilmediğini iddia etmiştik. Bu itirazımıza rağmen alınan karar geçerli sayılarak onaylanmak üzere büyükşehir meclisine gönderilmişti.

İtirazımıza rağmen kararın geçerli sayılması üzerine konu meclis üyemiz avukat Erdoğan Toktaş tarafından kararın iptali için idari yargıya taşınmıştır. Yargı süreci halen devam etmektedir.

Aynı konu büyükşehirde imar komisyonu gündemine gelince, Alanya Belediye meclis kararının usul ve esas yönünden yanlış olduğunu belirterek şerh düşmemize rağmen, Ak Parti’li meclis üyelerinin kararıyla komisyon kararı olumlu olarak çıkmış ve meclis gündemine gelmiştir. 

10.04.2017 tarihli büyükşehir meclisinin 61. Maddesinde görüşülen konu hakkında gerek Alanya Belediye Meclisindeki, gerekse büyükşehir imar komisyonundaki şerhimiz büyükşehir belediye başkanı sn. Menderes Türel tarafından da kabul edilerek, Alanya belediye Meclis kararının yanlış olduğu ve yeniden ele alınması gerektiği gerekçesiyle olumlu ya da olumsuz karar alınmaksızın Alanya Belediyesi’ne iadesine karar verilmiştir.

İŞTE KOMİSYON KARARI:


Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2017, 14:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83