YENİ ALANYALILARIN BEKLEDİĞİ OFİS AÇILDI

Yeni Alanyalıların E-ikamet sorunu çözüme kavuştu. Antalya Göç İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı olarak Alanya’da Göç İdaresi Alanya İlçe Grup Başkanlığı hizmet vermeye başladı.

YENİ ALANYALILARIN BEKLEDİĞİ OFİS AÇILDI
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven konu ile ilgili olarak, Alanya Göç İdaresi Grup Başkanlığı'nın yeni Alanyalılara hizmet vermeye başladığını söyledi. Alanya'da yaşayan Yeni Alanyalıların artık Antalya iline gitmek zorunda kalmayacaklarını ifade eden Kaymakam Tanrıseven şunları kaydetti.  ''Şu anda Alanya Göç İdaresi Grup Başkanlığı bütün eksiklikleri tamamlanmış olarak,  18 Aralık Dünya Göçmenler Günü öncesinde vatandaşlarımıza hizmet etmeye başlamıştır. Böylece yerleşik Alanyalıların mağduriyeti de ortadan kalktı. Önümüzdeki günlerde resmi bir açılış programı yapacağız. Alanya Göç İdaresi Grup Başkanlığı Alanya’mıza hayırlı uğurlu olsun. Alanya Göç İdaresi Grup Başkanlığı'nın açılmasında emeği geçen Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanımız Sayın Efkan Ala ve Antalya Valimiz Sayın Muammer Türker’e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum'' dedi.

GÖÇ İDARESİ ALANYA İLÇE GRUP BAŞKANLIĞI’NDA YAPILACAK İŞLEMLER

6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunda geçen Kısa Dönem, Aile ve Öğrenci İkamet izinlerinin iş ve işlemleri yapılacaktır. Bu iş ve işlemler daha önce ikamet izni olmayıp başvuru yapacaklar için ilk başvuru, geçerli bir ikamete sahip olanlar için ise uzatma başvurusu şeklinde www.goc.gov.tr adresinde yer alan E-ikamet modülünden kolay bir şekilde yapılabilecektir. İlk başvuru sahibi yabancılar randevu tarih ve saatinde grup başkanlığımıza bizzat kendisi başvuru yapacak olup, uzatma başvurusu sahipleri başvuru yaptıktan sonra bilgi ve belgelerini hazırlayıp 5 iş günü içinde posta ile belgelerini gönderecektir. Yabancıların bilgi değişikliklerini 20 iş günü içinde bizzat grup başkanlığımıza gelerek kolay bir şekilde yapabileceklerdir. İlçede yaşayan yabancıların diğer kurumlarla olan iş ve işlemleri nedeniyle kurumların ihtiyaç duyduğu bilgiler için yapılacak yazışmalar, İlçe Grup Başkanlığı aracılığıyla yürütülecektir.

Grup başkanlığımızda iş ve işlemleri takip etmek ve bilgi almak için sadece yabancının kendisi, yasal temsilcisi (veli ve vasisi) ve vekâletname vermiş avukatı aracılığıyla yapabilir. 3. Kişilere (takipçiler, aracılar, komisyoncu ve danışmanlar) bilgi ve belge verilmesi yasaktır.

Yabancıların ihtiyaç duyacağı bilgiye ulaşabilmeleri için; 
İletişim Bilgileri:

Genel Mail adresi: antalya@goc.gov.tr
İkamet mail adresi: antalya.ikamet@goc.gov.tr
Telefon numarası: 0 (242) 511 17 51

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2015, 09:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83