Yeni icadına 'Alanya' adını verecek

İstanbul'da yaptığı başarılı çalışmalarda dikkatleri üzerine çeken Alanyalı genç bilim adamı Hüseyin Köseoğlu yaptığı icadına 'Alanya' adını vereceğini söyledi.

Yeni icadına 'Alanya' adını verecek

İstanbul Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünü bitirdikten sonra İstanbul'da bir çok bilim projesinde çalışan genç bilim adamı Hüseyin Köseoğlu yeni programına  'Alanya' adını vereceğini söyledi. 

banner111
Memleketi Alanya'ya olan aşkını İstanbul'da yaşatan Köseoğlu ekibiyle birlikte "İnsan Tüm Genom ve Ekzom Analizi Projesinde" Biyoinformatik Uzmanı görevini üstlendi. Yaptığı başarılı çalışmalarla İstanbul'daki bilim camiasının kısa sürede tanıdığı Köseoğlu alanlarında uzman pek çok araştırmacının takdirini topluyor. Çalışmaları ile ailesinin ve Alanya'nın gururu olan Köseoğlu, şimdilerde Alanya ismini vereceği "DNA Hizalama ve Düzenleme Programını" icat etme peşinde. 

Yeni icadı ile Biyoinformatik Bilimi'ni daha ileriye taşımayı amaçladığını belirten Köseoğlu, Alanya aşkını icadında gösterecek. Köseoğlu yeni buluşuna Alanya adını verceğini söyledi ve "Alanya benim memleketim. Her fırsatta Alanya'ya geliyorum. Başarabilirsek, Alanyamızın güzel ismini Doğa Bilimleri Tarihi'nde hakkettiği güzel yere altın harflerle yazacağız. Bu konudaki patent araştırmalarını yapıyorum. Alanya'ya bu isimle bir katkım olursa çok sevinceğim" dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2017, 10:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83