“YIKILMAYAN SON KALE MHP’DİR”

MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya MHP’nin kuruluşunun 47. Yılı dolayısı ile yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Kaya “Türk Milletinin yıkılmayan son kalesi, geleceğe umutla bakmak isteyen herkesin umut kaynağı partimizin kuruluş yıldönümünü gururla kutluyoruz” dedi.

“YIKILMAYAN SON KALE MHP’DİR”

 MHP’nin kuruluşunun 47. Yılı dolayısı ile bir mesaj yayınlayan MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya “ Türk Milliyetçilerinin siyasi organizasyonu olan partimiz, 8-9 Şubat 1969 günlerinde Adana'da yapılan genel kongrede Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin adını Milliyetçi Hareket Partisi olarak değiştirmesiyle kurulmuştur. Büyük Kongreden sonra toplanan ilk genel idare kurulunda partinin amblemi "Üç Hilâl" olarak kararlaştırılmıştır. Bugün partimizin 47. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Mutluyuz, kıvançlıyız. Sevdalısı olduğumuz büyük Türk Milleti'nin tarihi Türk milliyetçiliği düşüncesini bir siyasi proje haline getirerek, siyasi imtihan sahasına çıkışımızın üzerinden tam kırk yedi yıl geçmiştir. Bu tarihten itibaren, yürekleri vatan ve millet için çarpan milliyetçiler, siyasi temsil yönünden aradıkları kimliği, kurumu ve kucaklamak istedikleri gönülleri "üç hilal"in etrafında bulmuşlardır. İlk yıllarında, kurucusu ve lideri merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey ve dava arkadaşlarının eseri olan milliyetçi-ülkücü gençliğin Türkiye'miz için duydukları millî kaygıları, apartman dairelerinde, düğün salonlarında, yurt odalarında buluşarak paylaştıkları heyecanlı ve uzun sohbetlerden, sabırla ve inançla sürdürülen çözüm arayışlarından bugünkü seviyelere iftiharla ulaşılmıştır.Milliyetçi Hareket Partisi, Türk Milletinin geleceğine ümitle bakmak isteyen herkesin umut kaynağı, geleceğinden endişe edenlerin sığınağı haline gelmişse, bu kırk yedi yıl içerisinde harekete gönül vermiş, omuz vermiş, emek vermiş ve elbette ki öncelikle can vererek şehit olmuş aziz kahramanların eseridir” dedi.

banner111
“47 yılda elde ettiğimiz bu birikim ve tecrübe artık partimizi, ülkemiz ve milletimiz için duyduğumuz sevgiyi ve heyecanı ancak tek başına iktidarla gerçekleşecek bir hedefe kilitlemiştir”  diyen MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya açıklamasına şöyle devam etti  “Aziz milletimize layık olduğu refah ve huzuru, kutlu devletimize ise ihtiyacı olan gerçek bağımsızlık ve liderliği sağlamak vazgeçilmez inancımızdır. Bugün, gönül ve ülkü birliği yaparak, omuz omuza yürüme zamanıdır. Çünkü aslolan Türk Milletinin varlığının devamlılığıdır. Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin deyimiyle: “Siyasetimiz, milletin ve devletin bekasını merkeze alan bütün vatandaşlarını toplayacak kadar bütünleştirici; hareketimiz ise bir vesile ile ayrı düşerek üç hilalde gönlü kalan bütün arkadaşlarını kucaklayacak kadar kapsayıcıdır.” Bu duygu ve düşüncelerle Türk-İslam davasının bu günlere gelmesinin mimarı Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş başta olmak üzere bu dava uğruna can veren aziz şehitlerimize, ebediyete intikal etmiş kıymetli ülküdaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, bu davanın neferi olma gururunu yaşayan çilekeş dava arkadaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2016, 10:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83