YÜZDE 80'İ TAMAMLANDI

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Alanya İçmesuyu Arıtma tesisi inşaatında çalışmaların devam ettiğin, söyledi.

YÜZDE 80'İ TAMAMLANDI

 DSİ 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Alanya İçmesuyu Arıtma tesisi inşaatında çalalışmalar devam ediyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür, “DSİ tarafından Alanya’nın 2045 yılına kadar içmesuyu ve arıtma sorunu ortadan kaldıracak olan Alanya İçmesuyu Arıtma tesisi inşaatında toplam 23 adet ünitenin 12 adedinin imalatı tamamlandı. 1 adet ünitede ince işler, 1 adet ünitede de kaba işleri ve Saha borulama çalışmaları ve ünite imalatları devam ediyor. Arıtma Tesisinde kullanılacak olan otomasyon sistemi ve pompalar ile klor tankları ve vanaların kabulü yapıldı. Arıtma tesisi inşaatımızda da işin genel fiziki gerçekleşmesi yüzde 80’dir” dedi.

banner111
Arıtma tesisi inşaatındaki çalışmaların fen ve sanat kaidelerine uygun olarak devam ettiğini kaydeden Özgür, “Arıtma tesisi ile Dim Barajı’ndan alınacak günlük 90 bin metreküp ham suyun insani tüketim amaçlı sular hakkında yönetmelik esaslarına uygun olarak içmesuyu sağlanacak. Arıtma tesisi 2 kademeli, toplam 150 bin metreküp kapasiteli olarak tasarlanmış olup proje kapsamında 1. kademesi olan 90 bin metreküp günlük kısmı yapılmakta.”

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2016, 10:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83