Alanya'da ustalar kursiyerlerle buluşuyor

Alanya'da ustalar kursiyerlerle buluşuyor
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘’Ustalar Kursiyerlerle Buluşuyor’’ etkinliğinin ilki 08/01/2020 tarihinde saat 14:00’da Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde gerçekleştirildi.


Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Ustalar Kursiyerlerle Buluşuyor” Projesi kapsamında Alanya’nın tanınmış Ney Ustası ve Müzisyen Yalçın Duran ve Türk Halk Müziği sanatçısı Cüneyt Güzel Halk Eğitimi Merkezi Kursiyerlerine Ney Yapımı ve Türk Halk Müziği hakkında sunum yaptı.


Yaklaşık 30 senedir bu sanatı icra eden Ney Sanatçısı Yalçın DURAN; Ney’in tarihi, kullanım alanları ve Ney yapımı hakkında kursiyerlere bilgi verdi. Turizm şehri olan Alanya’mızda böyle kültürel faaliyetlerin yaşatılması gerektiğini vurguladı.
Ney Sanatçımız Ney çalgısının yapımını kursiyerlere uygulamalı olarak anlattı. Kursiyerlerimiz, Neylik kamışın bir çalgıya dönüşme serüvenine tanıklık etti. Daha sonra, kursiyerler huzurunda yapılan Ney’le bir de dinleti gerçekleştiren Yalçın Duran, kursiyerlerin sorularını da yanıtladı.


Katılımcıların ilgiyle izlediği etkinliğin sonunda Ney Sanatçısı Yalçın Duran ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Cüneyt Güzel bir de müzik dinletisi gerçekleştirdi.
Müzik Kültürümüzde önemli bir yeri olan Ney Çalgısının yapımını canlı olarak kursiyerlere tanıttı.
Alanya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü daha farklı ustalar ve sanatçılar ile kursiyerlerini buluşturmaya devam edecek. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2020, 14:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83