‘ALKÜ Bahar Konseri’ dinleyenleri büyüledi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri Alanya Kültür Merkezi’nde Alanya halkına açık ilk konserini verdi. Konser, dinleyenler tarafından büyük alkış aldı.

‘ALKÜ Bahar Konseri’ dinleyenleri büyüledi

Akademik ve fiziki altyapısını tamamlayan ALKÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı, Alanya halkına açık ilk konserini verdi. Alanya Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konsere Alanyalıların ilgisi büyük olurken, konserin ilk bölümünde uluslararası niteliğe sahip bestecilerin beğenilen eserleri yer aldı. Konserin ikinci bölümünde ise herkesin gönlünde yer tutmuş Türk Halk Müziği’nin değerli eserleri ve yine Türk Müziği’nin çeşitli örnek eserlerine yer verildi. Konserde seslendirilen eserlerin düzenlemelerini ise keman sanatçısı Aleksandra SVIRIDOVA tarafından yapıldı. Konserde; kemanda Aleksandra SVIRIDOVA, piyanoda Natalia Barış, mandolinde Zhanna Aktürk, viyolonselde Prof. Dr. Cem Şaktanlı, gitarda Dr. Öğr. Üyesi Eren Lehimler, bağlamada Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Mutlu Terzioğlu sahne aldı.

banner111

Konserin sonunda konsere gelen konuklara hitap eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem KALAN, enfes bir müzik dinletisi ile kulaklarının pası silindiğini dile getirerek, “Üniversiteler sadece akademik bilginin üretildiği toplumla paylaşıldığı ve entelektüel birikime katkı sağlanan yerler değil. Aynı zamanda organize etmiş oldukları sportif, kültürel ve sanatsal etkinliklerle de toplumun her yönüyle dönüşmesine, değişmesine ve gelişmesine her daim katkıda bulunmaktadırlar. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi olarak bizde şehre dokunan bir üniversite olmak amacıyla bu uğurda birtakım mücadeleler veriyoruz. 2020 yılında ALKÜ Eğitim Fakültemiz bünyesinde kurulan Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı gördüğünüz üzere ilk meyvelerini vermeye başladı. Ben şahsım ve üniversitem adına başta Sayın Dekanımız Prof. Dr. Süleyman Cem Şaktanlı olmak üzere kıymetli öğretim elemanlarımız ile Zhanna hanıma, Natalia hanıma ve Aleksandra hanıma ayrıca teşekkür ediyorum. Bunun dışında bizlere bu salonu tahsis eden Alanya Belediye Başkanı Sayın Adem Murat Yücel’e teşekkürü bir borç biliyorum. Ben katılımlarınızdan dolayı ve desteklerinden dolayı tüm kurum ve kuruluşlara ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmanın ardından Rektör Kalan, sanatçılara çiçek takdim etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83