Kültür konserleri Alanya'ya gelecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin farklı bölgelerinin müzik kültürünü bugüne ve geleceğe aktarmak amacıyla düzenlediği Kültür Konserlerini ilçelere taşıyor.

Kültür konserleri Alanya'ya gelecek
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın başlattığı Kültür Konserleri’ne Antalyalılar yoğun ilgi gösteriyor. Türkiye’nin müzik kültürünü yaşatmak ve geleceğe aktarmak amacıyla başlatılan Kültür Konserleri ilçelerden gelen taleple turneye çıktı. İlki Gazipaşa’da gerçekleştirilen Orta Anadolu ve Karadeniz Türküleri Konserine, Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı Semra Yalçın, AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Yakup Pişkin, AK Parti Gazipaşa Kadın Kolları Başkanı Emine Avcı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa İlçe Hizmet Birimi Şube Müdürü Hasan Zeyni Çelik, oda başkanları, muhtarlar ve birçok vatandaş katıldı.

Oyun havaları ve horon coşturdu

Orta Anadolu ve Karadeniz türkülerinin Nihat Akçer ve Zafer Yılmaz tarafından icra edildiği konser, Gazipaşalı vatandaşları coşturdu. Konserde, Hayde Hayde, Cerrahpaşa, Çayeli’nden Öteye gibi Karadeniz türkülerinin yanı sıra Sivas’ın Yollarına, Gesi Bağları, Kaşların Karasına gibi Orta Anadolu türküleri de seslendirildi. Gazipaşalıların yerlerinde duramadığı horon ve oyun havalarının söylendiği bölüm ise renkli görüntülere sahne oldu.

Sırada Alanya var

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği Kültür Konserleri ilçeleri dolaşmaya devam edecek. İkincisi 5 Nisan Çarşamba günü Kaş Kınık Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek Orta Anadolu ve Karadeniz Türküleri Konseri, Nisan ayı boyunca Alanya, Demre, Manavgat, Kumluca ve Elmalı’da devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2017, 15:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83