ALMAN MECLİSİ'NE SESLENİYORUZ

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu, ilçe binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, Federal Almanya Meclisi’nin 2 Haziran 2016 tarihli gündeminde bulunan “Ermeni soykırımı” konusundaki önergenin içeriğini Alanya kamuoyuna açıkladı ve reddedilmesi için Alman Meclisi’ne çağrıda bulundu. Ayrıca önergenin kabul edilmemesi için Türkiye’nin bütün partilerini ve Avrupa’da yaşayan Türkleri hep birlikte mücadeleye davet etti.

ALMAN MECLİSİ'NE SESLENİYORUZ

 Kurtoğlu, özetle şu görüşleri açıkladı:

banner111
Vatan Partisi İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu, Federal Almanya Meclisi’nin gündeminde bulunan “Ermeni soykırımı” konusundaki önergenin içeriğini Alanya’nın bilgisine sunduklarını söyledi.
 
AİHM 2. Dairesi ve AİHM Büyük Daire, Perinçek-İsviçre Davasında verdiği kararlarda, yetkili ceza mahkemeleri dışındaki yargı kurumlarının, parlamentoların, hükümetlerin, akademik kuruluşların vb. 1915 olayları konusunda soykırım kararı veremeyeceklerine hükmetmiştir diyen Kurtoğlu” Alman Meclisi, kendisini yetkili mahkemelerin yerine koyamaz. Alman Meclisi, yargı yetkisini gasp edemez” dedi.

AİHM'nin Perinçek-İsviçre Davası kararlarına göre, 1915 olayları, Yahudi Soykırımından farklıdır. Böylece AİHM, 1915 olaylarının “soykırım” olarak nitelenemeyeceğini de saptamış olmaktadır diyen Vatan Partisi İlçe Başkanı ”AİHM kararları, Avrupa Konseyi’ne üye olan bütün ülkelerin yasama, yürütme ve yargı organları için bağlayıcıdır. Alman Meclisi, AİHM kararlarını çiğneyemez. Alman Meclisi’nin 1915 olayları hakkında “soykırım” nitelemesinde bulunması, hukukla açıklanamayacağına göre, ancak Türk düşmanlığıyla açıklanabilir. Alman Meclisi’nden böyle bir yanlışa düşmeyeceğini bekliyoruz. Alman Meclisi’ne sesleniyoruz: Türk düşmanlığına şans tanımayın” dedi.




Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2016, 11:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83