Çavuşoğlu referandum ofisini açtı

Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye için elzem ve ülkenin sigortası olduğunu, demokrasiyi güçlendirmeleri gerektiğini belirterek, "Güçler ayrılığını tesis etmemiz lazım. 16 Nisan'da hep birlikte bunu yapacağız" dedi

Çavuşoğlu referandum ofisini açtı
Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hafta sonu İzmir merkez ve ilçelerini ziyaret ederek 16 Nisan'da yapılacak Anayasa Referandumu hakkında bilgiler verdi. İzmir Yörükler Derneği'nin misafiri olan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret edip basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) konuğu oldu. İzmir Bayraklı'da gençlerin sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye'nin ve İzmir'in gençlerine güveniyoruz. Ülkemizin geleceği için tüm kalbimizle 'Evet' diyoruz" dedi. Karşıyaka'da referandum ofisini de açan Bakan Çavuşoğlu, esnaf ve vatandaşla hatıra fotoğrafı da çektirdi. 

'SALDIRARAK KAMPANYA OLMAZ' 

AKP Çiğli İlçe Teşkilatı'nın ev sahipliğinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla buluşan Bakan Çavuşoğlu, seçim öncesi kampanyaların sürdüğünü belirterek, "Birbirimize saldırarak değil, hoşgörü içinde kendimizi anlatarak seçime gitmemiz lazım. Bugün aslında Karşıyaka Atatürk Caddesi'nde esnafımızla ve vatandaşımızla buluşmaya daha uzun vakit ayırmak istedim fakat CHP'nin de orada bir programı varmış. CHP'li arkadaşları rahatsız etmeyelim diye gidemedim" dedi. Çok önemli bir referanduma giderken doğruları konuşmak gerektiğine dikkati çeken Bakan Çavuşoğlu, anayasa paketinin içindeki maddeleri medeni şekilde tartışmak istediklerini anlattı. 

'ALANYA'DA RUSLARI KORKUTMUŞLAR' 

Kara propaganda ile korkutarak, nefret söylemleriyle alınacak sonucun doğru olmayacağına işaret eden Bakan Çavuşoğlu, "Seçim gelir referandum gider, vatandaş tercihini yapar ama nefret tohumu devam eder" diye konuştu. Vatandaşa karşı dürüst olmak gerektiğini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "Böyle 'Cumhuriyet elden gidiyor' demekle olmaz. Cumhuriyet 100. yılına gidiyor, kimsenin elinde değil. Türkiye Cumhuriyeti, 100. yılına prensipleriyle, ilkeleriyle ve hedefleriyle gidiyor. Muhtara gideceksin, 'Muhtar 'Hayır' ver çünkü muhtarlık kalkıyor' demek olmaz, yalan olur. Bunlar öyle bir noktaya gittiler ki Antalya'daki gariban, TC vatandaşlığı alan Rusları, 'Rejim değişiyor, şeriat geliyor, 16 Nisan'da sizi zorla Müslüman yapacaklar' diye korkutmuşlar. Çok ayıp bir şey, komik ama çok ayıp. Bu kadar düştünüz mü?" dedi. 

'HAYIR'CILARDAN BİLE 75 OY ÇIKAR' 

"Hayır" kampanyası yürütenleri anlamakta zorluk çektiklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, "Anayasa paketinin içeriğini anlatarak neden 'Hayır' verilmesi gerektiğini anlatsınlar, oradaki tarafsız kişilerin yüzde 75'i doğrudan 'Evet' verir. Ondan korkuyorlar, o yüzden içeriğe girmek istemiyorlar" ifadelerini kullandı. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye için şahısların değil, sistemin önemli olduğuna işaret ederek, bugünkü istikrarın sebebinin sistemden değil, AKP iktidarından kaynaklandığını söyledi. Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın da bir fani, bir kul olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, "Kendisi de söylüyor, bir sonraki seçime yetişeceğinin garantisi mi var? Peki ya sonrası? Hep şahıslara mı bağlı olacak Türkiye'nin geleceği?" diye sordu. 

'ANAYASA TÜRKİYE'NİN SİGORTASI' 

Sistemi güçlendirmek istediklerini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "Getireceğimiz sistem Türkiye için elzemdir, Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye'nin sigortasıdır. Demokrasiyi güçlendirmemiz, güçler ayrılığını tesis etmemiz lazım. Kuvvetler arasında ayrılık olsun ki hiç kimse elindeki gücü suistimal edemesin. Kuvvetler ayrılığı öyle bir güçlü olsun ki tüm kurumlar birbirini çok iyi denetlesin, istikrar devam etsin, keyfi işlemler olmasın. Bunu yapıyoruz. Yargının bağımsızlığının yanında, yargının tarafsızlığı olsun ki adaletin tecelli edeceğinden şüphemiz olmasın. Bugün yargıya güvenen var mı aranızda? Ben de güvenmiyorum yargıya" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2017, 17:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83