AK Parti ilçe kongreleri başladı

AK Parti Antalya ilçe teşkilatlarında kongreler başladı. Kumluca, Finike, Elmalı ve Korkuteli ilçe kongreleri ile Antalya Türkiye’de kongrelere başlayan ilk il oldu.

AK Parti ilçe kongreleri başladı
AK Parti Grup Başkan Vekili Naci Bostancı, İl Koordinatörü Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, MKYK Üyesi Mustafa Köse, İl Başkanı Av. Rıza Sümer, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel milletvekilleri Gökcen Özdoğan Enç, İbrahim Aydın, Atay Uslu ile Belediye başkanları, ilçe başkanları ve teşkilat mensuplarının katılımlarıyla gerçekleşen kongrelerde tam bir demokrasi şöleni gerçekleşti.

Kumluca, Elmalı, Korkuteli ilçelerinde tek Finike’de ise iki ismin aday olduğu kongrelerde konuşan Grup Başkan Vekili Naci Bostancı demokrasilerin en önemli ayağının kongreler olduğunu belirterek şunları söyledi “Gerçekleştirdiğimiz kongrelerimiz ile siyasetin en temel fonksiyonlarından birisini icra ediyoruz. Halk Kongreler marifetiyle iktidara ve devlete kendi elini koyuyor, kendi iradesini koyuyor, isteklerini ve iradesini koyarak çok hayati bir işi gerçekleştiriyor. Halkın siyasetle bağlantılı olması yani demokrasiye uygun bir tarzda, özgürlüklere uygun bir tarzda serbestçe iradesini yansıtması çok önemlidir. Millet iradesinin tecelli etmesi bir ülke için çok hayırlı bir iştir. Çünkü halkını adam yerine koymayan, sadece kendini akıllı zanneden halkını siyasette parantez içine alan ülkeler büyük ülkeler olamaz. Halkına güvenmeyen, halkına reşit insan muamelesi yapmayan bir ülkenin büyük ülke güçlü ülke olması imkânsızdır. Çünkü devletleri kudretli yapan özgür insanların iradesidir. Halkın elinin siyasetin üzerinde olması önemlidir bizde 6. Olağan kongrelerimiz ile bunu en iyi şekilde gerçekleştiriyoruz ”dedi.

İl Koordinatörü Fuat Köktaş’ta kongrelerde gerçekleştirdiği konuşmasında “AK Parti kongrelerinin her zaman bir yenilenme ve tazelenme süreci olduğuna dikkat çekerek “Yerelden başlayarak gücümüze güç katmaya, yenilenerek, tazelenerek 2019 sürecini ve sonrasını göğüsleyecek güçlü kadroları oluşturmaya devam ediyoruz. 6. Olağan kongrelerimiz bu kapsamda Antalya’da büyük bir heyecan içerisinde başladı. Kongrelerimizde seçilen başkanlarımızın önceliği her zaman milletimiz olacaktır. Çünkü bu parti milletin partisidir. Bugün bu salonu dolduran Antalyalılar milli iradenin bir tecellisidir. Kongre süreçlerimiz milletimizle partimiz arasındaki bağın daha çok kuvvetlendiği zamanlardır. Birlik ve beraberliğimizin artarak devem edeceği kongrelerimiz ilçelerimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Teşkilatçılığın zor bir iş olduğuna değinen MKYK Üyesi Antalya Milletvekili Mustafa Köse ‘de konuyla ilgili şunları söyledi “ Teşkilatçılık dışardan kolay görünür teşkilatlar için bunların yaptığını bizde yaparız ne var ki derler. Ancak teşkilatçının ne çektiğini bir teşkilatçı bilir, bir Allah bilir. Bu görevleri yapmak kolay değildir. Gecesi yok, gündüzü yok sadece seçim zamanı değil her zaman çalışmak mecburiyetindedir teşkilat. Çünkü Başımızda Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider var. Uyumadan gece gündüz demeden çalışan bir liderimiz var. Biz onun için ne diyoruz bize her yerde siz teşkilat mensuplarımız gibi çalışacak bir adam lazım. Onun için buradayız ilçe başkanlığımız, mahalle başkanlığımız önemlidir. Önemli olan milletimizin bize emanetini layıkıyla taşıyabilmektir ”dedi.

Konuşmalarında Antalya’nın kongreleri gerçekleştiren ilk il olduğuna dikkat çeken Sümer “ Her kongre sürecinde olduğu gibi demokrasi şöleninin yaşandığı kongrelerimize batı ilçelerimizden başladık. Kongrelerimiz ile 6.olağan kongrelerimizi gerçekleştiren ilk iller arasında Antalyamız yerini aldı. Teşkilatlarımızdaki heyecan ve istekten son derece memnunuz. İlçelerimiz kongre sürecine iyi hazırlanmışlar. Antalya’da inşallah yeni rekorlar kıracak ve 2019 seçimlerine hazırlanacak güçlü kadroları kongrelerimiz ile belirliyoruz. AK Partimize yakışır şekilde birlik ve beraberlik içerisinde kongrelerimizi sürdürmeye devam edecek Antalya’da güçlenerek yolumuza devam edeceğiz ”şeklinde konuştu.

Büyükşehir yasası ile ilçelerin görülmemiş bir yatırım aldığından bahseden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise şu şekilde konuştu “ Antalya tarihinde görülmemiş bir yatırım yağmuru içerisinde yoluna devam ediyor. Millete hizmet aşkıyla çıktığımız bu kutlu yürüyüşün ana temellerinden en önemlisi millete hizmet olmuştur. Bu hizmetleri milletimize kazandırmamızda şüphesiz en önemli etken değerli teşkilatlarımız olmuştur. Teşkilatımızın birçok kademesinde görev yapmış bir belediye başkanı olarak kongrelerimizin yaşanan bu birlik ve beraberliğin ne kadar kıymetli olduğunu çok iyi biliyorum. Kongrelerimiz Antalyamıza hayırlı olsun” dedi.

Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç ise konuşmasında “AK Partili olmak ayrıcalık 2001 yılında bir grup vatanseverin erdemliler hareketi olarak çıktıkları bu kutlu yürüyüşte 16. Yılı geride bıraktık. Zor zamanlar geçirdik, birçok badireler atlattık ancak ne olursa olsun biz her zaman sandığa güvendik dedik ki tek çare sandık ve her seferinde tüm Antalyalı hemşerilerimiz partimizi yalnız bırakmadı. Her zaman yanımızda olan hemşerilerimiz AK Partimize her zaman sahip çıktı. 6. Olağan kongrelerimiz ile milletimize hizmet edecek güçlü kadrolarımızı belirleyerek yolumuza devam edeceğiz. Biz bir ve beraber oldukça Türkiye’nin yükselişi emin adımlarla devam edecektir. Ve bu yükselişi Cenabı Allah’tan başka hiçbir güç engelleyemeyecektir” ifadelerini kullandı.

Kongrelerde konuşan bir diğer isim Milletvekili İbrahim Aydın Antalya hiçbir zaman solu kalesi olmadığını belirterek “Antalya her zaman demokrat Parti’nin ve adalet partisinin yani merkez Sağ’ın çoğunlukla %50’nin üzerinde oy aldığı bir şehirdir. Her zaman merkez sağ’ın kalesi olan bir şehirdir. Antalya’daki çalışmalarımızda oylarımızı en üst noktaya taşıyarak 2019 seçimlerinde tarihi bir başarı kazanmak istiyoruz. Çünkü Antalya’da bu potansiyel var bunu rahmetli İl Başkanımız Hamza TAŞ’ta yıllar önce belirterek %50 oy hedefini Antalya için koymuş inşallah bu hedeflere Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın izinde yürüyerek ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin yalnızca bir parti olmadığına dikkat çeken Milletvekili Atay Uslu ise “ AK Parti bir medeniyet hareketi bir medeniyet ırmağıdır. Bu medeniyet ırmağına biz 2001 yılından sonraki Bölümüne bir isim verdik; AK Parti dedik. Bu kutlu dava Sürekli milleti kucaklayarak milletten daha çok destek ve oy alarak hedeflerine doğru yürümektedir. 2023 hedeflerimiz var bu hedeflerimizi inşallah Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde gerçekleştireceğiz. 2053 ve 2071 hedeflerimiz var inşallah onları da AK Parti gerçekleştirecek. 2019 yılı seçimleri hedefleri gerçekleştirmek için kritik bir eşik.  2019’da yeni sistem yürürlüğe girecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde iktidar olmak için, diğer partilerden fazla oy almak yeterli değil,  %50’nin üzerinde oy almak gerekiyor. Bunun bilincinde olarak çok çalışacağız, kapsayıcı, kucaklayıcı siyaset yapacağız. Egolarınızı, benlerimizi aşarak, siyasi hastalıklara düşmeden, zindanlar, duvarlar örmeden çalışacağız, kendimizi aşacağız. Hep birlikte başaracağız. ”dedi.

Dört ilçenin kongresinde ise sonuçlar şu şekilde gerçekleşti Tek aday olarak girilen seçimlerde Kumluca’da Arif Yavuzer, Elmalı’da Mustafa Başkaya, Korkuteli’nde ise İlhami Yıldıran İlçe başkanlığı görevlerine yeniden seçilerek devam etti. İki adayın olduğu Finike’de ise mevcut ilçe başkanı Osman Aladağ ilçe başkanı olarak seçildi.

 

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2017, 14:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83