Alanya CHP İstanbul'a akın edecek

CHP Alanya İlçe Teşkilatı Maltepe'de yapılacak büyük buluşma için İstanbul'a gidecek.

Alanya CHP İstanbul'a akın edecek
Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını parti binasında gerçekleştirdi. Toplantıya başkanlık eden CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut toplantı sonrası basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Takavut turizm sezonunun çok iyi gitmediği ile ilgili konuştu. Turizm esnafının durumunun kritik olduğunu belirten Takavut, "Şu anda turizmde istediğimiz noktada hala değiliz. Yüzde yüz oteller dolu değil. Yüzde 60, 70, 80 ve 90’a kadar dolu olan oteller var. Devletin aldığı önlemler yok. Şöyle ki; otelin yüzde 80 ve 90’ı dolu da olsa fiyatlar düşük olduğu için yeterince girdi az, istihdam düşük çünkü işletmeciler ister istemez bu konuya da çok özen gösteriyorlar. Kendileri ayakta kalmak için önlemler alıyorlar. Geçtiğimiz bayramda bakıyorum bazı dernek, oda başkanları çok güzel esnaf nefes aldı, borçlarını ödüyor diyorlar ama bir başka oda başkanı arkadaşımız da Alanya istediğini bayramda alamadı diyor. Ben de söylüyorum Alanya bayramda istediğini alamadı. Daha çok şeyler almak gerekirken alamadık. Hep toparlanacağız diyoruz önümüzdeki ay diyoruz, önümüzdeki hafta diyoruz ama pek toparlanacak gibi görünmüyor. Umarım en kısa sürede Alanya’da bu toparlanma sağlanır. Hem esnafımız hem otelcimiz yani turizmden beslenen kim varsa herkes bundan rahatlama sağlar. İnşallah öyle olur diye düşüyorum ve esnaflarımıza kolay gelsin diyorum. Bütün levhalar asılmış, bütün dükkanlara ‘satılık’, ‘devren kiralık’, ‘devren satılık’ gibi. İsmini vermeyeceğim bir mahalleye girdim dükkanlar da hep bu tür levhalar gördüm. Yani öyle turizm sezonunun yoğun olduğu günlerde bu levhaları görmek bize acı veriyor." dedi.

İSTANBUL'A GİDİYORLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’ başlatmıştı. Yürüyüş ayın dokuzunda Maltepe’de son buluyor. CHP Alanya İlçe Başkanı Takavut, Maltepe'deki buluşmaya gideceklerini açıkladı. Takavut, "Bu Maltepe’de ki buluşmaya Alanya’dan katılacağız. Antalya ile beraber bütün ilçeler beraberce katılacağız. Yarın gitmek isteyen arkadaşlarımız saat 12:00’ye kadar parti binamıza müracaat etmeleri ve isimlerini telefon numaralarını yazdırmaları gerekir. Cumartesi günü saat 8’de parti binamızın önünden otobüslerimiz kalkacak." diye konuştu.

"ESNAF ŞİKAYETÇİ DEĞİL"

CHP Alanya İlçe Teşkilatı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermek amacıyla adalet nöbeti başlatmıştı. Parti binasında yapılan adalet nöbeti ile ilgili bazı esnafların şikayetçi olduğu son günlerde kamuoyunda tartışılıyordu. Takavut bu konuyla ilgili bir gazetecinin sorduğu soruya şu cevabı verdi: 

Bizim esnafların durumunu dile getirmek bizim görevimiz. Parti yöneticisi olarak benim görevim. Her zaman da getirmeye devam edeceğim. Çünkü bende bir esnafım bu sıkıntıları da görüyorum. Tüm esnaf arkadaşlarımın yanında olduğumu da buradan beyan ediyorum. Hatta bizden istenecek olan yardımlarda gelsinler parti binamızda bize bir takım sorunalrını anlatsınlar. Biz o sorunları sizlerin kanalınızla gerek Ankara’ya gerek burada yerel de duyururuz. Ankara’ya milletvekillerimize bu olayı duyururuz. Hatta meclise taşırız önemli konuları. Orada hiçbir sıkıntı yok esnafımızın yanındayız. Ben bundan da keyif alıyorum fakat, esnaf odaları başkanı Sayın Nuri Demir arkadaşımızın, “Esnaflardan böyle bir şikayet var. Bu sizin akşamları yaptığınız adalet nöbeti ile ilgili” dedi. Ben de o esnaf arkadaşımız kimmiş diye sordum. Çünkü bizim adalet nöbetimiz 21.00 ve 23.00 arasında oluyor. Yani esnafın kapalı olduğu saatlerde. Esnaf arkadaşlarımızdan hiç bize şikayet gelmedi, böyle bir şey yok. Tabi ki bunu kim şikayet ettiyse onu da bize söylemedi. Sonra kendi uğrayacağını söyledi Nuri Bey, gelmedi de uğramadı da. Ama ben esnaf arkadaşlarımıza soruyorum kimsenin şikayeti yok şimdiye kadar. Bizim 10 metre yakınımız da olan esnaf da şikayetçi değil bundan çünkü esnaflar kapalı. Bu nöbet sadece CHP’yi ilgilendiren bir nöbet bu sadece adaletle de ilgili bir nöbet değil. Bu her şeydeki adaletsizliğe karşı bir nöbet. İşsizliğe karşı, pahalılığa karşı, adaletsizliğe karşı, tarımda ki adaletsizliğe, turizmde ki adaletsizliğe, işçilerdeki gelir farkları, tarım işçileri, orman işçileri, emekliler yani aklınıza ne gelirse tüm adaletsizliklere karşı yapılan bir eylemdir bu. Kamuoyunda şöyle bir algı var sadece hukukla ilgili bir adaletsizlik diyorlar. Hayır öyle değil. Biz her şeyi kapsayan bir adalet arayışına girdik. Bu yüzden adalet yürüyüş yapıyoruz. 

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2017, 15:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83