Alanya'da eylem yapıp, imza topladılar

Vatan Partisi, Atatürksüz müfredatı geri çektirmek için mücadeleye imza masası açarak devam etti

Alanya'da eylem yapıp, imza topladılar
Vatan Partisi’nin Türkiye genelinde bu eğitim yılında 1., 5. ve 9. sınıflarda okutulmaya başlanan “Atatürksüz müfredatın” geri çekilmesini sağlamak üzere başlattığı mücadeleye Alanya’da imza masası açarak devam etti.

Alanya Merkez Postahanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirerek imza masasını açan partililer vatandaşlara bildiri dağıttı.

Vatan Partisi İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu ve partinin eğitim komisyonu başkanı Mehmet Demiryürek masanın açılışında vatandaşlara seslendi. İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu, “Ülkemizin üzerine saldırılar çok yönlü olarak devam ediyor. Atatürk de birleşen Türk milleti içte ve dışta ABD ve İsrail’in taşeron güçleriyle göğüs göğse savaşırken, iktidarın içindeki Atlantikçi işbirlikçiler Milli Eğitim müfredatından Atatürk’ü çıkarmaya ve Atatürksüz müfredatı hakim kılmaya çalışıyorlar” dedi. 

Kurtoğlu daha sonra basın açıklamasını yapmak üzere sözü partinin eğitim komisyonu başkanı Mehmet Demiryürek’e bıraktı.

Vatan Partisi Alanya Eğitim Komisyonu Başkanı Mehmet Demiryürek şunları söyledi:

"Ak Parti iktidarı Türkiye’de milli eğitimi ortadan kaldıran bir eğitim düzenlemesine girmiştir. Atatürk Devriminin altı oyuluyor, milli eğitim sistemimiz milli, laik, bilimsel, kamusal temelinden uzaklaştırılıyor. Devletin temel görevi olan eğitim adım adım özelleştirilerek çocuklarımızın hak ettikleri çağdaş eğitime erişmeleri engellenmektedir. Türkiye, devleti ve milletiyle vatan savaşı verirken, vatan ve millet kavramlarıyla kavga eden bir müfredat kabul edilemez.

Cumhuriyet Devriminin altını oymaya kalkan bir eğitim sistemi kurmaya kalkışanlar, başı dik, vatansever insan yetiştiremez, toplumu cemaat ve tarikatlara böler ve bu ülkeyi yönetemez. Eğitimi dinselleştirenler, ekonomiyi örgütleyemez, üretimi artıramaz ve bu milleti zenginleştiremez. Okulların içine mescit ve abdesthane açanlar bu ülkeyi hiç yönetemezler. Ak Parti iktidarının eğitim siyasetine karşı Türkiye’nin ihtiyacı öilli, bilimsel ve parasız eğitimdir. Türkiye, bugün ABD emperyalizmine karşı Vatan Savaşı veriyor. Milli eğitimin güncel görevi, genç kuşakları ve bütün vatandaş kitlesini, ABD güdümlü teröre karşı öncelikle milli devlet, milli egemenlik ön planda olmak üzere vatan bütünlüğü ve çağdaşlığı kapsayacak şekilde eğitmektir."

 

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 15:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83