'Alanya'da oteller el altından satılıyor'

Turizm sezonu başlamadan Alanya'nın ümitsiz kaldığını söyleyen CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, Alanya'daki bir çok otelin el altından satıldığını söyledi.

'Alanya'da oteller el altından satılıyor'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Ali Takavut basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda turizm sezonunu değerlendirdi. Yaklaşan turizm sezonu ile ilgili ümidinin kalmadığını söyleyen Takavut, "İşletmelerde ve otellerde bu mevsimlerde ciddi bir çalışma olurdu. Ancak hiçbir yerde bu çalışmayı bu yıl göremiyoruz. Yok denecek kadar az" dedi.

banner111
'UMUTLAR RUSYA'YA BAĞLANMIŞ'

Türkiye Hükümeti'nin Avrupa'daki bir çok ülkeyle yaşadığı krize vurgu yaparak bu durumun turizmi kötü etkilediğini belirten Takavut, turizmin elinde umut olarak sadece Rusya ve Ukrayna kaldığını söyledi. Avrupa'daki rezervasyonların durma noktasına geldiğini belirten CHP İlçe Başkanı, "Yapılmış olan rezervasyonlardan iptaller var. Bu konuda esnaflara soruyorum, muhabbet ediyorum. Bir çok dükkan kiralık, satılık levhalarını asmışlar. Ayrıca Alanya’da bu sezon ne kadar otelin açılacağı da belli değil. Belki de bir çok otel açılmayacak bilemiyoruz. Önümüz karanlık" şeklinde konuştu.

İLGİNÇ İDDİA

Alanya'daki ve çevresindeki bir çok bölgede otel satışı yapıldığını bildiğimizi ancak bir çok otelin de el altından satıldığını söyleyen Takavut, "Kamuoyu ile satışı paylaşmayan ancak el altından bir çok otelini elden çıkaranlar var. Bunu ortaya çıkaramamalarının sebebi ise “Benim eşim,dostum duymasın” diye el altından satıyor" iddiasında bulundu.

İŞSİZİK SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

Turizmin kötüye gitmesi ile işsizlik sorununun da hat safhaya ulaştığını söyleyen Takavut, "Otellerin açılıp açılmayacağı belli olmadığından buralarda çalışan birçok arkadaşımız Side, Kemer ve Belek gibi yerlerde iş aramaya başladılar. Bizzat buraya da gelip bu iş arayışlarını paylaşıyorlar. Özellikle Alanya’nın kırsal kesiminden olan gençler buralarda çalışıyordu. Onlar da işsiz kalmış vaziyetteler" dedi.

REFERANDUM ÇALIŞMALARINI ANLATTI

16 Nisan'da yapılacak olan referandum ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi de veren Takavut, "Umarım önümüzdeki referandumdan hayırlı bir sonuç çıkar ve ülke rahatlar. Referandum sürecine Alanya İlçe Örgütü olarak gruplar halinde hiç durmadan çalışmalara devam ediyoruz. Biz vatandaşlarımıza anlatırken, 18 tane değişecek olan anayasa maddesinin tamamını vatandaşlarımızın bilmediğini görüyoruz. Bazı maddeler de vatandaşlarımızın zaten çoğunu ilgilendirmiyor" dedi.

'ALANYA HAYIR DİYOR' 

Takavut sözlerine şu şekilde devam etti: Bizde diyoruz ki bu anayasa maddeleri işsizlikle, ekonomiyle ve terörle ilgiliyse bunlar maddelerde neden yok? Bu anayasa maddeleri içinde terörü durduracak, askerimizin polisimizin şehit olmasını engelleyecek, işsizliği önleyecek, dövizi düşürecek, İşçi emekli ve memuru rahatlatacak, turizmi düzeltecek, dış borçları ödeyecek bir kaynak, gelir dağılımını düzenleyen, ekonomiyi düzenleyecek, ihracat arttıracak, eğitimi düzenleyecek bir madde görüyor musunuz? O yüzden biz bunlar olmadığı için ‘hayır' diyoruz. Alanya’da yaptığımız çalışmalarda da gördük ki Alanya’da ‘hayır’ diyor. 

DAVETİYE GELMEDİ

Bilindiği üzere 18 Mart Şehitleri anma ve Çanakkale Zaferi etkinliklerine CHP İlçe Başkanı Ali Takavut ve yönetimi katılmamıştı. Basın mensuplarının sorusu üzerine bu konuya da açıklık getiren Takavut, "Bundan önceki etkinliklerde bize kaymakamlık tarafından bir tören programı gelir. Bizde program dahilinde iştirak ederdik. Hatta bu konuda da araştırma yaptık ama partimize böyle bir davet gelmedi. Yine Nevruz Bayramı için de bir program gelmedi. Biz sosyal medyadan gördük ve gidip katıldık. 18 Mart bizim en önemli günlerimizden birisi. CHP’nin çok da önemsediği bir gündür. Davetiye konusunda bir kopukluk var umarım düzeltilir" dedi.

O BELGE SAHTE

Medya mensuplarının ve vatandaşların merak ettiği konulardan birisi de son günlerde sosyal medya da dolaşan bir genelgeydi. "16 Mart 2017 yılında yapılacak olan halk oylamasında partimiz ‘Hayır’ diyordur. Bu süreçte tüm arkadaşlara Atatürk ilke ve inkılaplarını öğretelim. İl ve İlçe teşkilatında çalışacak arkadaşlarımızı seçerken Atatürk ilke ve inkılaplarını bilen kişilerden seçilecek ve bu kişilere, 32 farz, imanın ve İslam’ın şartları, cihadın hükmü, ganimetin taksimi, nikah kıyma ve cenaze yıkama gibi bazı konularda seminer verilecektir. Konuyla alakalı işlemlerin ivedi bir şekilde başlatılmasını gerektiğini bildiririz. Gürsel Tekin." yazılı genelgeyi yalanlayan Takavut, " Bu astı astarı olmayan genelge sosyal medya da dolaşıyor. Bir kere şu anda bizim genel sekreterimiz Gürsel Tekin değil, Kamil Okyay Sındır beyefendidir. Ayrıca bu 2014’de kaleme alınmış bir yazı olarak görünüyor. Yani tamamen sahte bir belgedir" diyerek sözlerini noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2017, 17:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83