ALANYA HALKINI LAİKLİĞE SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Vatan Partisi Alanya İlçe Örgütü TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklik konusunda yaptığı açıklamalar üzerine kamuoyunu bilgilendirme amaçlı eylem kararı açıklaması geldi.

ALANYA HALKINI LAİKLİĞE SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ

 29 Nisan Cuma günü saat 14:30’da Merkez Postanesi önünde basın açıklaması ve yürüyüş gerçekleştireceklerini söyleyen İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu “Laikliği hedef alan Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a ve onun gerici zihniyetine meydan okuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, İsmail Kahraman'lar ülkesi olamayacak. 29 Nisan Cuma günü saat 14.30' da ‎Alanya Merkez PTT önünde toplanıyoruz. Tüm halkımızı geleceğimizi oluşturan en önemli ilke olan laikliğe sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

banner111
Yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu şunları söyledi:

LAİKLİĞE SALDIRI MİLLİ HÂKİMİYETE İHANETTİR

Laikliğin özü, milletin egemenliğidir. Saltanat yıkılmıştır ve tarihe gömülmüştür. Cumhuriyetimizde iktidarın kaynağı dinsel değildir, dünyevidir ve millettedir. Millet Meclisi Başkanı, iktidarın kaynağının millette olduğunu reddeden bir konumda olamaz. Olursa, o konumda duramaz. Durdurulması Millete ve Cumhuriyete ihanettir.
Meclis Başkanı kürsüsünü, tarikat şeyhleri veya müritleri işgal edemez. Derhal işgal ettiği kürsüyü terk etmelidir. Terk etmiyorsa onu o kürsüden indirmek millî görevdir.
Laiklik karşıtlığı, Bölücü Teröre karşı mücadelenin temellerine dinamit koymaktır. Çünkü Türk milletinin birliği ve devletin tekliği ilkesi, ancak laiklikle korunabilir. Bölücü Terör Örgütü bu nedenle laikliğe karşıdır.
Tayyip Erdoğan’ın “İsmail Kahraman’ın kişisel görüşünü belirttiği” yönündeki açıklaması durumu kurtarmıyor. Çünkü açıklamayı yapan sıradan bir kimse değildir, Meclis kürsüsünde oturmaktadır.
İsmail Kahraman’ın o kürsüden indirilmesi bir devlet görevidir, bir millet görevidir, bir toplum görevidir, bir vatandaşlık görevidir.
Vatan Partisi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni göreve davet ediyoruz. Meclis görevini yapmazsa, Türk milleti, o Cumhuriyet ve millet karşıtı kimseyi o işgal ettiği yerden aşağı indirecektir.
Tüm bunları 29 Nisan Cuma günü saat 14.30' da Alanya Merkez PTT önünde toplanarak kamuoyuna anlatacağız. Tüm halkımızı geleceğimizi oluşturan en önemli ilke olan laikliğe sahip çıkmaya çağırıyoruz.    

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2016, 09:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83