"Artık ölene kadar siyaset yapmak yok

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, 16 Nisan’da yapılacak halkoylaması çalışmalarına Finike ilçesinde devam etti. Atay Uslu mahalle mahalle Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini anlattı.

"Artık ölene kadar siyaset yapmak yok
Atay Uslu, Turunçova Mahallesinde yapmış olduğu toplantıda şunları ifade etti; “Bu ülkede geçmişte siyasetçiler ölene kadar siyaset yaptılar. Demirel, Özal, Erbakan, Türkeş, Ecevit ölünce siyasetten çıktı. Ancak yeni sistemde artık ölene kadar siyaset yapmak yok. Kazanan 2 dönem, kaybeden hemen gidecek. Seçilen Cumhurbaşkanı ne kadar iyi olursa olsun 2 dönemi tamamladıktan sonra siyasetten çıkmak zorunda kalacak.  Yeni sistem siyasal hayata ve siyasi aktörlere değişim ve dinamizm getiriyor. 

MİLLETE GÜVENİN

Milletvekili Atay Uslu, tek adam eleştirileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu: “Milletin %51 veya daha fazlasının oyunu almış bir Cumhurbaşkanı, Milletin gönlüne girmiş, milletin güvenini kazanmıştır ve doğru kişidir.  Bugün tek adam eleştirileri Millete güvenmemektir. Milletin çoğunluğunun seçmiş olduğu bir Cumhurbaşkanına güvenmeyeceğiz de, kime güveneceğiz.  Dışarıdan atama cumhurbaşkanına mı güveneceğiz? %10 lar ile % 20 ler ile hükümetin başına gelmiş kişilere mi güvenceğiz?  Hangi partinin göstermiş olduğu aday seçimi kazanırsa kazansın, yeni sistemde %51 i almış Cumhurbaşkanı en doğru tercihtir. %51 ile seçilmiş kişinin meşruiyetini tartışmak, demokrasiyi tartışmaktır, demokrasiyi içselleştirememektir.” 

Atay Uslu konuşmasının devamında: "Ayrıca yeni sistem de, yargılanabilen, sorgulanabilen,  işlemleri yargı denetimine tabi, hesap veren, en fazla 2 dönem seçilebilen ve yanlış yaptığı zaman milletvekilleri tarafından görevi sonlandırılabilen Cumhurbaşkanı tek adam değildir” dedi.

BU MİLLETİ DENİZE DÖKECEK DAHA ANASINDAN  DOĞMADI

Atay Uslu konuşmasının son kısmında CHP genel merkezini eleştirerek şunları söyledi;

"CHP seçmeni ile CHP Politbüro siyasetçilerini bir birinden ayırıyoruz. CHP'ye gönül vermiş vatandaşlarımız kaybetse bile gitmeyen, 7 seçim kaybettiği halde koltuğa yapışmış iktidar olabilmek için milleti  hissetme çabası içinde olmayan genel merkez siyasetçilerinden çok çekiyorlar. Çünkü onların işi gücü polemik, laf ebeliği, kavga siyaseti. Bunların işi gücü rol, bunların işi gücü yalan dolan. 16 Nisan’a günler kala sandığın rengi Evet lehine belli olmaya başladıkça, CHP’li milletvekilleri söylemlerinde tehdit dili kullanmaya başladılar hemen. CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un Evet çıkması halinde “Diyelim ki 'Evet' çıktı, kimse heveslenmesin. Ulan sizi İzmir'e kadar kovalamazsak anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın. Sizi de, sizin yedi göbek sülalenizi de, bütün emperyalistleri de yine İzmir'den denize dökeriz” söylemi bunun en net göstergesi. Bu milleti İzmir'den denize dökecek anasından daha doğmamıştır, doğmayacaktır. Kim buna teşebbüs ederse 15 Temmuz'da aldığı cevabı alır."

ATAY USLU'YA MEŞALELİ KARŞILAMA

Finikeliler Atay Uslu'yu hemşerimiz, evladımız diyerek adeta bağırlarına bastılar, Çavdır Programı'nda gençler meşaleli karşılama yaptılar. Atay Uslu gece saat 24'e kadar, Finike Belediye Başkanı, Osman Sarıoğlu, AK Parti Finike İlçe Başkanı Osman Aladağ ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Finike Merkez, Turunçova, Çavdır, Boğaz Mahallelerinde hemşehrileri ile bir araya gelerek Halkoylamasında Evet'in Büyük ve Güçlü Bir Türkiye için önemini anlattı. 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2017, 00:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83