Bakan Çavuşoğlu'na Alanyalılardan sevgi seli

Bakan Çavuşoğlu'na Alanyalılardan sevgi seli

14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesi Alanya’da düzenlenen mitingde ilçede yaşayanlara hitap eden Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye’yi daha da yücelteceğiz. Bu milleti muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkaracağız. Biz Türkiye yüzyılı derken aslında tüm dünyaya hodri meydan diyoruz” dedi.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya’ya gelerek ilçede yaşayanlarla mitingde bir araya geldi. Alanya Belediye binası arkasında düzenlenen mitinge Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP İlçe Başkanı Mustafa Sünbül, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, milletvekili adayları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Yücel, MHP Antalya Milletvekili Adayı Mustafa Aksoy, AK Parti İl Başkanı Ali Çetin’in ardından konuşan Bakan Çavuşoğlu, Alanya’yı hiç böyle coşkulu görmediğini söyledi. Alanya’ya ve ülkeye ne yaptılar ise, vatandaşlar ve cumhuriyetin erdemleri sayesinde olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Ne yaptıysak 21 yıldır vizyonuyla bize hizmet eden Erdoğan sayesinde. 21 yılda biz hizmet siyaseti yaptık. Antalya’mıza ülkemize olan hizmet aşkımız eksilmedi. Aksine arttı. Antalya ve Alanya’ya muazzam yatırımlar yaptık. Yeter mi? Yetmez. Hızla büyüyen Alanya’yı ve Antalya’yı geleceğe hazırlamalıyız. Bunun için durmadan çalışıyoruz. Manavgat’a, Alanya’ya, Gazipaşa’mıza doğal gazı getiriyoruz Bu hedeften dönmek yok. Türk yola çıktığı zaman geri dönmez. Doğal gaz ihalelerini yaptık. Karadeniz’den çıkardığımız gazımız hemşehrilerimizin evlerine girecek. Antalya, Alanya her geçen gün daha büyüyor. Her şey sizler için hem de diğer bölgelerle geçiş yolları için projeler üretiyoruz. Antalya Alanya Otoyolu 16 Haziran da ihale ediyoruz. Bu otoyolun güzergahında bir de demiryolu kuracağız. 2 bin 805 metre olan Çayarası tünelleri bugün hizmete açıldı. Antalya’yı 2 farklı güzergahla hızlı trenlerle de buluşturacağız. Her ilçemize en az bir hastane ve sağlık merkez açtık. Alanya’ya 150 ilave ek yatak yapıyoruz” dedi. 



“HAVALİMANLARININ YOLCU KAPASİTESİ 100 MİLYON OLACAK”
Antalya’nın yatırımın da gözbebeği olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Üreten çiftçinin yanında olmak, ona güç katmak için çalışıyoruz. 21 yılda 803 milyar TL destek verdik. Sulama suyu bedelinin yüzde 50’sini devlet ödeyecek. Her şey çiftçimizin alın terini berekete döndürmek için. Antalya ve Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nın 35 milyon yolcu olan kapasitesini yaptığımız çalışmalarla 100 milyon yolcu kapasitesine çıkaracağız. Gazipaşa’daki terminal binasını da büyüterek modern hale getireceğiz” diye konuştu. 


“KİRA FIRSATÇILIĞA KESİNLİKLE İZİN VERMEYECEĞİZ”
Alanya ve Antalya’da fahiş kira artışları konusunda gerekeni yapacaklarını açıklayan Çavuşoğlu, “Önce Rus-Ukrayna savaşı, sonra deprem bir de bunun üzerine fırsatçılar oldu. Burada fırsatçıların kurnazlığı da var. Bu insani ve ahlaki değil. Bu fırsatçılığa kesinlikle izin vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanı büyük şehirlerde memurlara kira katkısı müjdesi verdi. Alanya gibi yüksek kiranın olduğu yerlerde kira katkısı vereceğiz. TOKİ ile konut desteği verip arz-talep dengesi sağlayacağız” ifadelerini kullandı. 

banner111


“TÜRKİYE’Yİ DAHA DA YÜCELTECEĞİZ”
21 yılda Türkiye’nin kaybettiği özgüveni yeniden kazandığını vurgulayan Çavuşoğlu, “Türk dünyası da kazandı. Alman ve Amerikan basını attığı manşetlerle Erdoğan’ı ve güçlü Türkiye’nin hangi çevreleri istemediğini açıkça ele veriyor. Başkalarının dümen suyuna girmeyen diplomasiden, Erdoğan ve Türkiye’den mi tedirginsiniz? Küresel refahtan Türk’e düşen payın artmasından mı sancılısınız? Sınır ötesi hareket kabiliyetleri kazanmış bir Türkiye’den mi rahatsızsınız? Eğer öyleyse sizi uyaralım. Korkulu, huzursuz ve tedirgin olmaya devam edeceksiniz. Boşuna uğraşıyorlar. Biz durmayacağız. Daha çok yolumuz var. Türkiye’yi daha da yücelteceğiz. Bu milleti muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkaracağız. Biz Türkiye yüzyılı derken aslında tüm dünyaya hodri meydan diyoruz. Asırlık cumhuriyetimiz ile yeni yüzyılımız ile tüm dünyayı Türk yüzyılı yapmaya hazırız. Bizim iş birliği yapanlara kapımız açık. Erdoğan’ın inşa ettiği yeni Türkiye’nin sesi Cumhur İttifakı ile her coğrafyada sesimiz daha çok, gür çıkacak. Bu millet derin feraset sahibi olduğunu gösterdiği gibi 14 Mayıs’ta dosta, düşmana gösterecek. Hep birlikte çalıştıkça büyüyecek, büyüdükçe güçlenecek, güçlendikçe çağa yön verecek. Tarih gösterdi ki Anadolu ilerlerse dünya ilerler. Türkiye varsa, barış, insanlık, şefkat var” dedi. 


“TÜRKİYE’NİN ERDOĞAN’IN LİDERLİĞİNE İHTİYACI VAR”
Türkiye’nin Erdoğan’ın liderliğine ihtiyacı olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “14 Mayıs’ta güçlü ve müreffeh bir Türkiye için oy vereceğiz. Birliğimizi, demokrasimizi, birliğimizi yüceltmek için oy vereceğiz. Cumhuriyetin tüm kazanımlarını heba etmek isteyenlere karşı cumhuriyetimizi korumaya var mıyız? Taş üstüne taş koymaya, aş üstüne aş koymaya iş üstüne iş üretmeye var mıyız? Öyle ise başlasın Alanya ve Antalya’nın yüzyılı. Erdoğan ile başlasın Türkiye yüzyılı. Öyle ise Cumhur İttifakı ile başlasın Türk dünyasının asrı, Türk’ün şahlanışı” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2023, 22:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83