"Bunlar, nikah masasında nasıl ‘evet’ demişler hayret ediyorum"

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, yapılması planlanan yatırım ve hizmetlere karşı bile ‘hayır’ denildiğini belirterek, "Kavşak yapmak istiyoruz, ‘hayır’ diyorlar. Bunlar nikah masasında nasıl ‘evet’ demişler hayret ediyorum" dedi.

"Bunlar, nikah masasında nasıl ‘evet’ demişler hayret ediyorum"

Antalya’nın Serik ilçesine Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’la birlikte gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, buradaki sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş adamları, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

banner111
Toplantıda konuşma yapan Başkan Menderes Türel, belediye başkanlığı görevi boyunca Bakan Lütfi Elvan’ın Antalya’ya çok büyük katkılar sağladığına dikkat çekti. Bakan Elvan’ın, Antalya için gerçekleştirmek istedikleri proje ve yatırımlarla ilgili taleplerde bürokrasi engeli tanımadığını belirten Türel, "Biliyorsunuz Antalya’da çok önemli projeler ve yatırımlarla uğraşıyoruz. En son raylı sistem ve kuruvaziyer liman projelerinde bakanımıza durumu iletmiştik. Hemen telefonu kaldırdı ve bürokrasiye takılmadan kendisinin bizzat yapacağını söylemişti. Biz baştan itibaren hep aynı şeyi söyledik. Antalya’da kaç tane vekil sayımız varsa onu 1 fazla olarak görmeliyiz. Çünkü kendisi daima yanımızda oldu" dedi.

"Nikah masasında nasıl ‘evet’ demişler hayret ediyorum"

Türkiye için istikrarın büyük önem arz ettiğine işaret eden Türel, istikrarlı bir yönetimde kopukluklar yaşanmayacağını belirterek "İstikrar yönetimde süreklilik demektir. Bir şehrin önlenemez yükselişi ülkenin yükselişi devam ediyorsa, bunun bir tek anahtarı vardı istikrar. ‘Bunun nerden çıkartıyorsun diyorlar. İşte bak 2009 Antalya büyükşehirde istikrar bozuldu. Bozulunca ne oldu? Bir tane kavşak bile yapılamadı. Bir tane Antalya’da alt yapı çalışması yapılmadı. Gönül eyleyen festivallerle Antalya’nın 5 senesi heba oldu" dedi.
Elvan’ın Ulaştırma Bakanlığı zamanında Antalya’ya kavşak yapılması için talimat verdiğini hatırlatan Türel, dönemin belediye başkanının buna izin vermediğini ileri sürdü. Türel, "Sayın Bakanımız Gazi Bulvarı üzerinden geçtiğimiz kavşakların yapılması talimatını vermişti. Karayolları yapmaya hazırdı, bakanlık bütçesini hazırlamıştı. Bundan önceki belediye başkanı, ‘insanlar üçüncü katta çay içiyorken biz kavşak yapılmasına izin vermeyiz’ dedi. Karayolları yapmak istiyor, bakanlık yapmak istiyor, hayır diyorlar. Nikah masasında nasıl ‘evet’ demişler hayret ediyorum. Hayatları hayır. Ne oluyorsa evet de oluyor hayırla kimse bir yere varamaz" şeklinde konuştu.

"Ayağımızdaki prangalardan kurtulacağız"

Avrupa’daki ülkelerin tutumlarını da eleştiren Türel, "Görüyorsunuz yurt dışında güçlü bir Türkiye olmasını istemeyen bazı ülkeler açık açık bunu gösteriyor. Artık şapka düştü, kel göründü. Hayır propagandasına girdiler. Size ne? Siz kim oluyorsunuz? Yurt dışında siz ‘hayır’a niye gayret gösteriyorsunuz. Çünkü evet olursa Türkiye güçlenecek. Terör örgütleri evetle başına gelecek bütün gelişmeleri görüyor. Bütün hepsinin kökü kuruyacak bunu biliyorlar, onun için hayırcılar. Bu ülkenin bu denli güçlü olması 15 yıllık istikrarından kaynaklanıyor. Tabi ki eksikliklerimiz var, ayağımızda prangalarımız da var ama 16 Nisan’dan sonra bu prangalardan Allah’ın izniyle kurtulacağız" diye konuştu.

"İdeoloji partisi değiliz"

Antalya’nın hizmete ihtiyaç duyduğu zamanlarda Bakan Elvan’ın hemen seferber olduğunu söyleyen AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ise, daha önceki verdikleri 550 seçim sözünün 300’ünden fazlasını 1,5 yıl içerisinde tamamladıklarını belirterek, "AK Parti ideoloji partisi değil, hizmet partisi. Bizim bu topluma hizmet görevimiz var. Hizmet için kendi içimizde yarış yapıyoruz" dedi.
İstikrarsız bir süreçte Türkiye’de bir çivi dahi çakılmadığını söyleyen Sümer, "İstikrar için Antalya’da güçlü bir ‘evet’ dememiz lazım. Mahalleleleri, evleri geziyoruz, neden evetin gerekli olduğunu biz anlatmadan vatandaşlarımız söylüyor. Ben evet çıkacağını inanıyorum. Çünkü bu ülke, en iyi günlerini, yatırımlarını istikrarlı olduğu zamanlarda kazandı" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2017, 14:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83