İlk 100'de 4 Alanya oteli var

OTI Holding bünyesindeki global tur operatörü Coral Travel tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Starway World Best Hotels ödül töreni gerçekleşti. Ödül alan 100 otel arasında Alanya'dan da 4 otel yer aldı

İlk 100'de 4 Alanya oteli var

OTI Holding bünyesindeki global tur operatörü Coral Travel tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Starway World Best Hotels ödül töreni, MITT Moskova Fuarı'nın açıldığı gece Moskova tiyatro merkezi The Cherry Orchard'da 400 kişinin üzerinde katılımla gerçekleşti. Ödüller, 2016 yılında 36 ülkede 6 bin 78 otelde yapılan misafir anketleri neticesinde dereceye giren en iyi 100 otele verildi. 

banner111
Bu yıl 24'üncü kez kapılarını açan MITT Moskova Fuarı ve Türkiye standındaki yoğun geçen günün ardından, Rusya’nın en büyük tur operatörlerinden Coral Travel geleneksel Starway World Best Hotels törenini düzenledi. Starway World Best Hotels, uzmanlarının turist olduğu ve anketle belirlenen sonuçlarla açıklanan, Rusya pazarındaki tek ödül. Dünyanın dört bir yanından en iyi 100 otelin açıklandığı törene yüzlerce profesyonel, Türk ve Rus basın mensupları, Coral Travel Rusya üst yönetimi ve OTI Holding Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

127 BİN 230 TURİST KATILDI, 6 BİN 78 OTEL PUANLAMAYA DAHİL OLDU
 
Coral Travel’ın 2016 yılında hizmet verdiği misafirler ve konaklama yapılan oteller hakkındaki anket sistemine 127 bin 230 turist katıldı, 36 ülke 90 destinasyonda 6 bin 78 otel puanlamaya dahil oldu. 

ALANYA'DAN 4 OTEL LİSTEDE

Ödül alan 100 otel arasına Alanya'dan da 4 otel girdi. Delphin Delux resort listeye 30'uncu sıradan girerek listedeki en yüksek sıralamayı alan Alanya oteli oldu. Listenin 41'inci sırasında ise Alanya'da bulunan Gypsophila Holiday Village var. Hotel Long Beach Resort & Spa Deluxe'da listeye 43'üncü sıradan girerken, İncekum West Otel 48'inci sırada yer aldı.

İLK 10'DA TÜRKİYE'DEN 7 OTEL VAR

Yoğun ilgi ile gerçekleşen gecede, Maxx Royal Belek Golf Resort (Türkiye-Belek) en iyi otel olarak ödül aldı. Rixos Sharm El Sheikh (Mısır) ve Calista Luxury Resort (Türkiye-Belek) ikinci ve üçüncü sırayı aldı. Starway Tourism Awards’da ilk 100’e giren tesislerde dağılım ; Türkiye ‘den 50, Tayland’dan 18, Mısır ve Vietnam’dan 5’er, Dominik Cumhuriyeti, Yunanistan ve İspanya’dan 4’er, Kıbrıs’tan 3, BAE’den 2, ve ayrıca Bulgaristan, Tunus, Rusya, Maldivler ve Sri Lanka’dan 1’er otel şeklinde gerçekleşti. THY en iyi hava yolu seçildi.




Starway ödülleri belirlenirken kriterler arasında, otellerin yıldız derecelendirmesine bakılmıyor. Coral Travel tarafından tatil deneyimi yaşayan turistler, gittikleri tesisler hakkında personel, oda ve otel koşulları, yiyecek ve içecekler, temizlik, çocuk tesisleri, bahçe ve havuz ile eğlenceler ve spor tesisleri skorlaması yapıyor. Anket, uçak seyahatini ve alınan hizmeti de kapsamlı olarak değerlendiriyor. Ankette verilen cevaplar için verilen puanlardan özel bir hesaplama sistemi ile her otel için ortalama hesaplanıyor. Otellerin değerlendirmeye girebilmesi için, o tesis hakkında en az 30 anket toplanmış olması gerekiyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2017, 16:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83