CAFER HOCA: HAYIR DEMEYİP DE NE YAPACAKTIK?

MHP Antalya 4’üncü Sıra Milletvekili Adayı Cafer Uyar, bugün seçim çalışmalarına Şekerhane Mahallesi’nde devam etti.

CAFER HOCA: HAYIR DEMEYİP DE NE YAPACAKTIK?
Esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek destek isteyen Uyar’a İlçe Başkanı Hilmi Er ve çok sayıda partili eşlik etti. Alanya’daki partililere Manavgat’tan gelen Manavgat Belediye Başkan Adayı Raşit Doğan Enhoş ve Belediye Meclis Üyesi Ünsal Çiviler de katıldı.
 
1 Kasım seçimleri için destek isteyen Uyar, vatandaşın ilgisinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Ziyaretlerin ardından bir açıklama yapan Ak Parti Antalya Miletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu’nun MHP’ye yönelik açıklamalarına sert çıktı. Çavuşoğlu’nun sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Uyar, Ak Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Bülent Arınç’ın partisine yönelik eleştirilerini hatırlattı. 

Uyar, şöyle konuştu: 

Çavuşoğlu gittiği her yerde MHP’yi koalisyonu kurmamakla suçluyor. ‘Ben MHP’yi suçlarım çünkü her şeye hayır dedi’ diyor. Ben de buradan soruyorum; ne söylemesi gerekirdi? Millet sizi tek başına iktidara layık görmemiş sen de azınlık hükümeti kuralım diyorsun. Olur, siz azınlık hükümeti kurun ülkeyi biraz daha uçurumun kenarına getirin mi demesi gerekirdi? 17-25 Aralık misali yolsuzlukların üstünü örtmeye devam edin mi deseydi? Çözüm sürecini devam edin de ülkenin her yerinde sokaklar teröristlerle dolsun mu deseydi? Tabi ki sizin azınlık hükümeti talebine MHP hayır diyecekti. 


MHP’nin seçim hükümetine ne demesi gerekirdi? 13 yıldır memlekette adalet, hukuk mu bıraktınız, huzur mu kaldı? MHP ne yapacaktı? Cumhurbaşkanı seçim kararı alırsa kurulacak seçim hükümetinde yer alır mısınız? Tüm partilerin görev alacağı bir seçim hükümetinde MHP’nin görev almaması hakkı değil mi? Sizin son beş yıldır PKK’nın uç beyleri, siyasi temsilcileri ile bir arada olmanız kadar MHP’nin onlarla birlikte olamayacağını bilmiyor musunuz? Evet mi deseydik buna? 

MHP ‘Gel koalisyon kuralım’ dendi de ona mı hayır dedi. Ustalarınızın, danışmanlarınınız ayan beyan yalanları ile alavere dalavereleri ile çevirdiğimiz düzene MHP’yi dahil mi edecektiniz? MHP’ye koalisyon teklifi etmeden hayır dedi diyenler yalancıdır. Hiç kimse ne CHP’ye ne MHP’ye koalisyon teklif etmediği halde MHP kabul etmemiş gibi ‘Her şeye hayır dedi diye eleştiririm’ demeye hakkınız yok. Israr ediyorsanız koalisyonu teklif ettik diye o görüşmelerin tutanakları ortada, açıklayın bakalım. 

Algı operasyonuna devam ediyorsunuz. Terörü biz hallederiz diyorlar, gördük son beş yılda terörün başını ne hale getirdiğinizi. Kandil’i, Oslo’yu, İmralı’yı, onların siyasi uçları ile nasıl görüşmeler yaptığınızı Türk halkı gördü. Onların ipleri dışarıda diyorsunuz. Doğru, onların ipleri Büyük Ortadoğu Projesi’ni yönetenlerde. 

Hangi partinin milleti kandırdığını millet gördü. Milleti kandıran parti AKP’dir. Koalisyon kültürümüzde yok diyor. Koalisyon geçmiş tarihimizde gördüğümüz siyasi parçalarımızdan birisidir. Milleti yine en güzel şekilde yaptığınız beyin yıkamaya operasyonları ile kafasını bulandırmaya çalışsanız da yolun sonu görünüyor. 7 Haziran’da ipiniz çekildi, tek başına iktidarı kaybettiniz. Şimdi biraz daha aşağıya gideceksiniz. Gelecek seferde de darmadağın olacaksınız. Genel başkan yardımcınız Bülent Arınç’ın ifadelerinde e bu anlaşılıyor. Ne yaptığınız yavaş yavaş ortaya çıkacak.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 18:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83