ÇAVUŞOĞLU DIŞ TEMASLARI SÜRDÜRÜYOR

Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nükleer Güvenlik Zirvesi için bulunduğu ABD'nin başkenti Washington'da, Taylandlı meslektaşı Don Pramudwunai, Avustralyalı mevkidaşı Julie Bishop ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Genel Direktörü Yukiya Amano ile birer görüşme gerçekleştirdi.

ÇAVUŞOĞLU DIŞ TEMASLARI SÜRDÜRÜYOR
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu'nun Tayland Dışişleri Bakanı ile görüşmesinde iki ülkenin ticari ilişkilerin daha da zenginleştirilmesi ve güçlendirilmesi konusuyla özellikle ticaret hacminin artırılması için serbest ticaret anlaşmasının imzalanması hususları gündeme geldi.

Görüşmede ortak ekonomik komisyon kurulması hususunda da görüş alışverişinde bulunulurken Türkiye ile Tayland'ın birlikte çalışabileceği pek çok alan bulunduğunun altı çizildi.

Taylandlı mevkidaşı, Çavuşoğlu'na Türkiye'deki terör saldırıları nedeniyle başsağlığı diledi. Görüşmede, terör konusunda ortaklaşa mücadele edilmesi gerektiği ve bu konuda işbirliğinin ilerletilmesi gerektiği hususları vurgulandı.

Çavuşoğlu, Antalya'da yapılacak Botanik Expo'suna katılımları için Tayland Dışişleri Bakanı'na teşekkür etti.

Görüşmede ayrıca, DEAŞ ile mücadele konusunda neler yapılabileceği hususu da gündeme geldi.

İki bakanın görüşmesinde ayrıca MIKTA (Meksika-Endonezya-Güney Kore-Türkiye-Avustralya) Oluşumu'nun, Avustralya'da yapılacak dışişleri bakanları toplantısı konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.

Mevlüt Çavuşoğlu, temasları kapsamında UAEA Genel Direktörü Yukiya Amano'yu da kabul etti. Amonu ile görüşmesinde Çavuşoğlu, Türkiye'nin nükleer enerjiden daha fazla istifade etmek amacıyla yürütmekte olduğu çalışmalar ve Türkiye'nin nükleer enerji programı konusunda muhatabına bilgi verdi. Görüşmede, ayrıca nükleer güvenlik ve emniyetin hem bölge hem Türkiye açısından arz ettiği önem de konuşuldu. kaynak:haberler.com



Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2016, 16:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83