ALANYA KETEM’DE BAYANLARA ÜCRETSİZ HİZMET

Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM), “1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Alanya Belediyesi'nin Sosyal Hizmetlerinden yaralanan bayanlara yönelik kanser taraması gerçekleştirdi.

ALANYA KETEM’DE BAYANLARA ÜCRETSİZ HİZMET

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel'in öncülüğünde Alanya genelinde Belediyenin Sosyal Hizmetlerinden yararlanan bayanlara, KETEM tarafında ücretsiz olarak kanser muayenesi yapıldı.

banner111
YÜKSEL "FARKINDALIK OLUŞTURMAK VE KANSERE DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK"

Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel konu ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. Başkan Yardımcısı Yüksel şunları kaydetti: "1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası nedeniyle Belediyenin Sosyal Hizmetlerinden yararlanan bayanları KETEM’de muayene ettirerek bir farkındalık oluşturmak ve kansere dikkat çekmek istedik. Bu tür etkinliklerle Alanya’da Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi tam faal ve ücretsiz olarak faaliyet gösterdiğini duyurmak ve dikkatleri buruya çekmek istiyoruz.”

Ketem yetkilileri de, 40-70 yaş aralığında meme kanseri erken teşhisi için 2 yılda bir yapılacak olan mamografiler ile tamamen ücretsiz hizmet teşhis ve tedavi yapıldığını belirttiler. Yapılan taramalar sayesinde bu üç kanser türünde de erken teşhis imkanları artacak ve hastaların ciddi yan etkilere neden olan tedavilerin önüne geçileceğini işaret edildi. Kanserle olan mücadele de bütün toplumsal unsurların desteği ile devam edilmesi gerektiği ifade edilerek, kanserle mücadelenin uzun soluklu bir maraton olduğu ve yeterli ekonomik gücün yanında halkın da aktif katılımını gerektiren bir süreç olduğu ifade ettiler.



Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2016, 17:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83