ÇAVUŞOĞLU VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

Kumluca'da 24 Haziran’da çıkan ve 3 gün süren orman yangınlarında zarar gören ailelere Başbakanlık tarafından gönderilen yardımlar ulaştırıldı.

ÇAVUŞOĞLU VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

 Kumluca Kaymakamlığında düzenlenen düzenlenen toplantıya AK Parti Antalya Milletvekili Atay USLU, Kumluca Kaymakamı Polat Kara, AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, bürokratlar ve yangından zarar gören vatandaşlar katıldı.

banner111
ÇAVUŞOĞLU SÖZ VERDİ, ÇOK HIZLI YARALAR SARILDI.

Toplantıda konuşma yapan Atay Uslu; “Kumluca Yangını sonrası verdiğimiz "Yaralar derhal sarılacaktır" sözümüzün gereğini çok kısa sürede yaptık. Yangında zarar gören vatandaşların zararlarının telafisi için Başbakanlığımızdan gönderilen 3,2 milyon lira yardımı dağıtıyoruz. Ramazan Bayramı öncesi bir kısmını dağıtmıştık. Bu gün tarımsal zararlar için olan yaklaşık 1,5 milyonluk kısmını daha sizlere takdim ediyoruz.

 Yanan 29 ev için yaklaşık 1,5 milyon kısmıda Valiliği'mizde hazır. Evler için proje yapılıyor, yer seçim çalışmaları yapılıyor, ardından inşaatlara başlanılacak. EYY modeline yakın bir modelle, Evini Yapana yaptığı kadar kısmının hakedişi Yardım olarak ödenecek.

 Yardım ödeneğinin tüm Zararları kapsayacak şekilde hem hızlı hem de hibe olarak çıkartılması çok önemliydi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve Başbakanımız Binali YILDIRIM ile birebir görüşerek tüm mağduriyetleri tam olarak karşılayan bu yardımı ödeneğini kısa sürede çıkartan Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na huzurlarınızda Teşekkürlerimi sunarım.

Yangın süresince sizleri hiç yalnız bırakmayan Bakanımız malum yoğun mesaisi nedeniyle gelemedi. Çok selamları var.  6 milletvekilimizin selamları var. Kumluca'da yangın süresince, hem söndürme hem iyileştirme hem de yardım ödeneğinin gönderilmesi sürecinde yoğun emek harcayan Valimiz Münir Karaloğlu’na, Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’e, Milletvekili Arkadaşlarıma, AK Parti İl Başkanımız Rıza Sümer’ e, Kumluca Belediye Başkanımıza, Kaymakamına teşekkür ederim. Şu müjdeyi de ifade edeyim Yanan Ormanlık alan da ağaçlandırma çalışmalarına da hemen başlıyoruz. Bu vesile ile hem çok başarılı yangın söndürme çalışmaları hem de ağaçlandırma çalışmaları için Orman ve Su işleri Bakanımıza ve tüm ekibine şükranlarımızı sunarız. ” dedi.

-- DEVLETİMİZ MİLLETİMİZİN MİLLETİMİZ DEVLETİMİZİN YANINDA

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu konuşmasının devamında “ Yangından hemen sonra Büyükşehir Belediyemiz Menderes Türel Başkanın talimatı ile her türlü acil ihtiyacı karşıladı. Büyükşehir Belediyemiz Evleri yananlara eşyalı konteynerler gönderdi. Ardından Kumluca Kaymakamlığımız ve Belediyemiz bir yardım kampanyası yaptı, toplam yardımlar afetzedelere ulaştırıldı. Şimdi Başbakanlıktan gelen Yardımlar ulaştırıldı. İşte bu Devlet, Millet el ele vizyonumuzun bir örneği..  15 Temmuz’da yaşanan hain darbe teşebbüsü gösterdi ki, milletimiz devletimizle beraber ve bugün zarar gören vatandaşlarımıza devletimizin göndermiş olduğu yardımlarda gösteriyor ki devletimizde milletimizle beraber. Türkiye'yi Seviyorum. Antalya'yı Seviyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2016, 18:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83