Çelik dur durak bilmiyor

AK Parti'nin Alanyalı Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, “Güçlü vesayet, zayıf siyaset dönemi bitecek” dedi.

Çelik dur durak bilmiyor

Kumluca’da, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin detaylarını anlatan AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, “16 Nisan günü Türkiye'yi bölmek isteyenlere cevabı milletimiz sandıkta verecektir” dedi. 28 yaşında seçilerek en genç milletvekili unvanına sahip olan Çelik, gençlerin mecliste temsilinin önemine dikkat çekti.

banner111
Kumluca Cumhuriyet Mahallesi’nde pazar esnafını ziyaret eden AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Temel Eğitim ve Hacıveliler Mahallelerinde de vatandaşla bir araya geldi. 16 Nisan günü Türkiye'de yeni bir dönemin başlayacağını ifade eden Çelik, "15 yıldır vesayet odakları ve türlü dayatmalara karşı mücadele ettik. Ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef alan bu unsurların devlet içinde yapılanmaları artık mümkün olmayacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile üniter yapımıza, vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza yönelik içerden ve dışarıdan gelebilecek tüm tehditleri kolaylıkla bertaraf edeceğiz. İnanıyorum ki 16 Nisan günü, Türkiye'yi bölmek isteyenlere cevabı milletimiz sandıkta verecektir” diye konuştu.

“Gençlerimizin mecliste temsili önemlidir”

Kumluca Merkez Mahallesinde de esnafı ziyaret eden Sena Nur Çelik, daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığı'nda teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Referandum çalışmaları ile ilgili bilgi alan Çelik, Kumluca programını Adrasan Mahallesinde vatandaşlarla buluştuğu geniş katılımlı bir toplantıyla tamamladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile anayasada değişikliğe gidilen maddeleri tek tek açıklayan AK Parti Milletvekili Çelik, milletvekili seçilme yaşının 25’ten 18’e indirilmesi ile ilgili gelen eleştirilere de yanıt verdi. Çelik, “Biliyorsunuz, AK Parti ilk iktidara geldiğinde seçilme yaşı 30’du. 25 yaşa indirilmesi sonrasında ise 28 yaşımda iken, AK Parti'nin en genç vekili ben oldum. Şimdi bu sayıyı 18’e indiriyoruz, çünkü mecliste her yaş grubundan vatandaşın temsil edilmesi lazım. Ancak bu şekilde toplumun tüm ihtiyaçlarına doğru ve yerinde çözümler üretilebilir. Bu ülkede 18-25 yaş arasında 7,5 milyon genç var. Bu gençlerin eğitim, burs, yurt gibi konularda birçok ihtiyaçları olabiliyor. Söz konusu yaş aralığındaki tüm gençlerin kendi ihtiyaçlarını meclis zemininde dile getirilebilmesi, katılımcı demokrasi açısından büyük önem arz etmektedir.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2017, 10:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83