CHP'DE BURUK YIL DÖNÜMÜ KUTLAMASI

CHP bugün 92'inci kuruluş yıldönümü kutluyor. Gelen şehit haberleri ve yaşanan olaylar nedeniyle Alanya İlçe Teşkilatı buruk bir kutlama yaptı.

Alanya İlçe Teşkilatı 92'inci kuruluş yıl dönümünde Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Daha sonra ilçe binasına gelerek üyelerle birlikte sohbet edildi. Son günlerde yaşanan olaylara değinildi. Her yıl coşkulu bir şekilde kutlanan yıldönümü gelen şehit haberleri ve yaşanan olaylar nedeniyle buruk bir şekilde geçildi.


'ÜLKE KAN GÖLÜNE DÖNDÜ'


Parti binasında Alanya İlçe Başkanı Şengül Yeşildal bir konuşma yaptı. Coşku içinde bir kutlama yapmayı dilediğini ancak şehit haberleri nedeniyle buruk bir etkinlik yaptıklarını belirten Yeşildal, "Ülkenin her yerine, gün geçmiyor ki şehit cenazesi gelmesin, analar ağlamasın. Ülke kan gölüne döndü. Her gün gelen şehit haberleri ile yıkılıyoruz. Böyle bir ortamda partimizin 92'inci kuruluş yılını kutluyoruz. Bu yüzden içimiz buruk, kan ağlıyoruz. Emperyalizmin yerli işbirlikçisi AKP: PKK ile gizli bir pazarlık içinde. Terörü bilerek, isteyerek azdırıyorlar. Amaç tek başına iktidar olmak ve büyük Ortadoğu projesini hayata geçirmek" dedi.


'AMAÇLARI OYLARI GERİ KAZANMAK'


Amerikan Kara Kuvvetleri'nin dergisinde yayımlanan Ortadoğu haritasını hatırlatan Yeşildal AKP ve PKK'nın amacının o haritayı hayata geçirmek olduğunu söyledi. Bunu en iyi yapabilecek parti olarak AKP'nin seçildiğini belirten Yeşildal, "PKK ile ABD'nin ilişkisi ortada bu kadar büyük silah gücü elde etmeleri mümkün değil. AKP, PKK, ABD işbirliği kan dökmeye devam ediyor. 7 Haziran'a kadar kan yoktu. Yani diyorlar ki biz tek başımıza iktidar olalım bu kan durur, açılım devam eder politikasını halkımıza empoze etmeye çalışıyorlar. Amaçları 1 Kasım'da MHP'ye kaptırdıkları milliyetçi oylarla HDP'ye kaptırdıkları oyları alarak iktidar olmak. Bunu da zaten uzun adam açıkça söylüyor. 400 milletvekili istiyor" şeklinde konuştu.


'YERE BATSIN AÇILIM POLİTİKANIZ'


Güneydoğu ve Doğu'da askeri birliklerin çekildiğini ve bu bölgenin PKK'nın kontrolü altına bırakıldığını iddia eden Yeşildal, "Habur sınır kapısında teröristlere kırmızı halı döşeyerek ülkeye davet ettiler. Çadır mahallesi kurarak teşrif eden teröristleri serbest bıraktılar. Bir madalya vermedikleri kaldı. Şimdi biz merak ediyoruz. Oslo'da PKK'ya ne sözler verildi? Açıklama bekliyoruz. APO'yu serbest bırakma sözü mü verdiniz? Taviz üstüne taviz verdiniz. Analar ağlamasın dediniz, her gün onlarca ana ağlıyor. Yere batsın sizin açılım politikanız. Siz açılım yaparken PKK yığınak yaptı. mevzilerini güçlendirdi. Bugün geldiğimiz noktada HDP'yi bile tanımıyorlar" ifadelerini kullandı.


'SIFIR SORUN DEDİLER SIRF SORUN OLDUK'


AKP'lilerin açılım süreci ile kandırıldık dediklerini belirten Yeşildal bu kadar kandırılacak bir yapıya sahip kişilerin ülkeyi yönetemeyeceğini söyledi. Yeşildal, "1 Kasım'da halkımızdan öyle bir tokat yiyeceksiniz ki, analar ağlamayacak ama sizin ananız ağlayacak" dedi. Turizmin düştüğü durumun göz önünde olduğunu belirten Yeşildal, "Bütün komşularımızla kavgalıyız. sıfır sorun dediler, sırf sorun haline geldik. Ortadoğu ve Doğuda bize güvenen tek ülke kalmadı. Dolar aldı başını gidiyor. Euro'da öyle. Milli bayramlarımızı bile kutlayamıyoruz. Milliyetçilik ayaklar altına alındı. 1 Kasım'da bu yüzden başarılı olmak zorundayız" şeklinde konuştu.


'SAĞDUYU ÇAĞRISI'


CHP'nin kuruluşu ile ilgili açılamalarına devam eden Yeşildal, "Biz dilekçe ile değil, savaş meydanlarında kurulmuş bir partiyiz. CHP asırlık bir çınardır. Kökleri de Anıtkabir'dedir. Bu duygu ve düşüncelerle halkımızı sağduyulu olmaya çağırıyoruz. Sabırlı olmaya davet ediyoruz. CHP var oldukça devletimizi yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Ülkemizi böldürmeyeceğiz, devletimizi soldurmayacağız, halkımızı ezdirmeyeceğiz, 1 Kasım'da halk iktidarını kuracağız. Silahlar gidecek, barış gelecek, Yaşsın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi" dedi.


Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2015, 15:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83