CHP'den Alanya'ya ilginç genelge

CHP Genel Sekreterliği'nin Alanya İlçe Teşkilatı'na gönderdiği genelge de 32 farz, imanın ve İslam'ın şartları, cihadın hükmü, ganimetin taksimi, nikah kıyma ve cenaze yıkama gibi konuların öğretilmesi istendi.

CHP'den Alanya'ya ilginç genelge

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi çalışmalarına son hız devam ederken CHP Genel Sekreterliği'nden gelen bir genelge partilileri şaşırttı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin imzalı genelgede referandum süresince partililerin ezberlemesi gereken konular yer aldı.

banner111
CHP'nin tüm il ve ilçe teşkilatları ile birlikte Alanya CHP İlçe Teşkilatı'na da gönderilen genelgede "Bilindiği gibi referandum da Hayır oyu kullanacağız bu sebeple il ve ilçe teşkilatı görevlilerinin Atatürk ilke ve inkilaplarını eksiksiz bir şekilde ezberlemesi genel merkezimizin emri ve talimatıdır" denildi.

'İSLAM'LA REFERANDUM'UN ALAKASI NEY?'
Bu ifadenin altında yer alan ezberlenecek diğer konular ise partilileri şaşırttı. Genelge de İl ve İlçe Başkanlarının görevli arkadaşları seçerken Atatürk ilke ve İnkilaplarını bilen kişileri seçmesi ve bu kişilere 32 farz, imanın ve İslam'ın şartları, cihadın hükmü, ganimetin taksimi, nikah kıyma ve cenaze yıkama gibi konuları öğretmesi istendi. 

Konuyla ilgili tüm teşkilatların çalışmalara başlanması gerektiği yazan genelgeye partililer bir anlam veremezken referandum ve İslam'ın ne alakası olduğunu anlayamadıklarını dile getirdiler.

Belgenin gerçek ve yeni olduğunu iddia eden bir kesim olsada bazı çevreler belge sahte dediler. Sosyal medya da hızla yayılan bu konu ile ilgili CHP'den herhangi bir açıklama gelmedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2017, 13:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83