CHP'den Deniz Baykal daveti

CHP Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Ali Takavut referandum sürecine dair açıklamalarda bulundu ve Alanya'yı Deniz Baykal'ın mitingine davet etti.

CHP'den Deniz Baykal daveti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını parti binasında gerçekleştirdi. Toplantıya CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut başkanlık etti. Takavut toplantı sonrası ise basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Olanaklar kısıtlı"

Referandum sürecinde sona yaklaşıldığını hatırlatan Takavut, hayırlı bir sonuç çıkacağına inandığını bir kez daha yineledi. Sözlerinin yrel düzeyde ve Alanya için olduğunu belirten Takavut, para ve olanak olarak kendilerinin diğer partilerden çok daha zor koşullarda çalıştığını belirtti. Takavut, "Olanaklarımız çok kısıtlı. Sizlerde görüyorsunuz tüm vatandaşlarımız da görüyor. Ben bu durumu tüm vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum. Billboardlar, tüm binaların cepheleri buldukları ne kadar boş yer varsa donattılar. Tabi ki bu yapılanların bir karşılılığı var ekonomik olarak." dedi.,

"Bu para nereden geliyor"

Haksız rekabet yapıldığını belirten Takavut sözlerine şu şekilde devam etti: 

"Bu para nereden geliyor bilemiyoruz. Bu kadar ülkede ekonomik sıkıntı varken, vatandaşlar yokluk içinde kıvranırken, böyle paraların buralara sarf edilmesini hiç doğru bulmuyoruz. Biz kendimiz kendi olanaklarımızla doğrudan doğruya vatandaşlara ulaşmaya çalışıyoruz. Tabi ki bu billboardlar da ki binalara asılan afişlerdeki görüntüleri de hiç hoş karşılamıyoruz. Vatandaşlarımızdan da bu konuda pek çok tepkiler alıyoruz bu asılanlara karşı. Bu hem çevre kirliliği oluşturuyor hem de bir görüntü kirliliği oluşturuyor. Bizler kendi olanaklarımızla imece usulü ile nasip olursa çalışmalarımızı devam ettireceğiz ve Alanya’da da güzel bir sonuç alacağımıza inanıyoruz. Tabi ki halkımız karar verecek buna da; tüm yapılanları halkımız çok yakından izliyor."

"Biz yalan söylemiyoruz"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Takavut AK Parti'nin 'hayır' diyenleri yalancılıkla suçlaması hakkında konuştu. Tek ayak üzerinde yala söylemek gibi bi alışkanlıklarının olmadığını söyleyen Takavut, "Kamuoyuna 18 tane anayasa maddesini dosdoğru anlatıyoruz. Hiçbir yalan yok. Ancak şunu görüyorum evet kampanyası yapan arkadaşlarımız anayasayı anlatamıyorlar bile. Siz anayasada bütçeyi tek bir kişiyi veriyorsanız bunun neyini anlatacaksınız, nasıl anlatacaksınız." dedi

Meclisi fesh etme yetkisi hakkında da haksız bir eleştiri yapıldığını belirten Takavut, "Fesih olayını çok yanlış anlatıyorlar diyorlar bize. Biz yanlış anlatmıyoruz. Meclisi bir kişi seçime götürebilecek, seçime götürmenin anlamı nedir? Meclisin fesih edilmesi demektir. Peki 600 milletvekilini oraya gönderen kimdir? Halktır, milli iradedir, millettir. Pekala bir kişi 600 tane milletvekilini, milli iradenin bu tablosunu, ben seçime götürüyorum diye kenara atabilir mi? Atamaz. Biz bunu anlatıyoruz. Bunun adı bal gibi fesihtir." diyerek konuştu.

"Alanyalılar Baykal'a destel verecek"

Bilindiği üzere CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 13 Nisan'da Alanya'ya gelecek. Alanya'da bir takım ziyaretler de bulunacak olan Baykal daha sonra Alanya Belediye Binası arkasında bir miting düzenleyecek. Miting 15:00'da başalyacak ve Baykal vatandaşlara 'hayır'ı anlatacak. 

Bu konu hakkında bir davette bulunan CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, "Buradan tüm vatandaşlarımıza bir çağrı yapıyorum. Herkesi o alana bekliyoruz. Devlet adamı özelliğini, niteliğini çok iyi bir şekilde ortaya koyan; gerek mitinglerde, gerekse televizyon programlarında ortaya koyan. Kamuoyu tarafından da kabul edilen bir şahsiyettir Deniz Baykal. Bizde kendisini burada Alanyalılar olarak misafir edeceğiz. Ona iyi bir izlenim sunacağız. Alanyalıların da Deniz Baykal’a destek vereceklerine inanıyorum. Vereceklerdir muhakkak. Herkesi bekliyoruz" dedi.

Ali Takavut son olarak 5 Nisan Avukatlar günü nedeniyle CHP İlçe Yönetimindeki ve tüm Türkiye'deki avukatların gününü kutladı.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2017, 14:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83