CHP'Lİ BAYANLAR ZEYTİN DALI DAĞITTILAR

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle CHP Alanya İlçe Kadın Kolları üyeleri Alanya Çarşısında zeytin dalı dağıttılar.

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle CHP Alanya İlçe Kadın Kolları Başkanı Zuhal Sirkeli ve yönetimi bir etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında Alanya merkezinde vatandaşlara zeytin dalı dağıtıldı. 


Başkan Sirkeli basın mensuplarına birde açıklama yaptı. Sirkeli açıklamalarında, "İkinci büyük emperyalist savaşı 1 Eylülde Nazilerin Polonya’yı işgaliyle başladı. Ardında 52 milyon ölü, milyonlarca yaralı, kan ve gözyaşı bıraktı. İnsanlık tarihinin bu en acımasız, en kanlı, en kirli savaşının başladığı gün yani 1 Eylül dünya barış günü olarak kabul edildi.


1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.


1 Eylül 2015 Türkiye’sinde Dünya Barış Günü’nde Barış Gününüz kutlu olsun diyebiliyor muyuz?


Ülkemiz yeniden yangın yerine döndü. Çatışma, gözyaşı ve acı dört bir yanımızı sardı. Böylesi bir ortamda giriyoruz Dünya “Barış” Günü’ne…


Yüksek katılımlı Haziran genel seçimlerinde çıkan sonuç Saray’dakinin tüm hesaplarını alt üst etti. Huzuru ve istikrarı 400 vekil şartına bağlayanlar, istediklerini alamayınca siyasi oyunlara baş vurdular.


Erdoğan ve AKP, 7 Haziran Genel Seçimi’nden istediği sonucu alamamasının ardından ülkeyi siyasal kaosa ve savaşa sürükledi. Ülke genelinde yüzlerce kişinin ölmesine sebep olan siyasi kriz malum güçler tarafından ülkenin krizi haline getirdi.


Hiçbir zaman unutulmasın ki, bu ülkedeki darbelerin, savaşların ve ekonomik krizlerin bedelini halkımız ve emekçiler ödemektedir. Savaş naraları atanların çocukları değil, yoksul halkımızın çocuklarının kanı akıtılmaktadır.


Bu nedenle demokrasi için, barış için, adalet için mücadeleyi duraksamadan sürdürmeliyiz, sürdüreceğiz. Kirli hesaplara kurban edilecek bir tek canımız bile yok. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, terörden arınmış bir dünyada, mutluluğa, huzura, sevgiye, hoşgörüye, kardeşliğe ve evrensel barışa hep beraber kucak açalım!" ifadelerini kullandı.


Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2015, 14:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83