CHP'li Takavut'tan çarpıcı açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı İlçe Başkanı Ali Takavut başkanlığında haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Takavut toplantı sonrası basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulundu.

CHP'li Takavut'tan çarpıcı açıklamalar
Şubat 2017 tarihli Alanya Belediye Meclis Toplantısı’nda Kargı Çayı üzerinde bir hidro elektrik santrali (HES) kurulması gündeme gelmiş ve CHP'lilerin tepkisine rağmen kabul edilmişti. Meclis toplantısında yapılan oylamada 11 kabul oyu, 7 tane ret oyu 9 tane de çekimser oy çıkmıştı.CHP'li meclis üyeleri bunun kabul edilebilmesi için 14 oya ihtiyaç olduğunu söylemişlerdi. 

TÜREL'DEN DÖNDÜ

Konuyla ilgili kararın Menderes Türel tarafından veto edildiğini belirten CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, "Bizim arkadaşlarımızın itirazına rağmen karar onaylanmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilmişti. Kararın geçersiz sayılması konusu, CHP Meclis Üyesi Erdoğan Toktaş tarafından idari yargıya taşındı. Bu yargı süreci sonuçlanmadı halen devam ediyor. Aynı konu Büyükşehir İmar Komisyonu'nda gündeme gelince komisyon bunu kabul etti. Alanya Belediye Meclisi’nin kararının usul ve esas yönünden yanlış karar aldığı belirtilerek meclis üyemiz Erkan Demirci şerh koydu. 10 Nisan 2017 tarihindeki Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 61’inci maddesinde görüşülen konu hakkında gerek Alanya Belediye Meclisi’ndeki  gerekse Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki şerhleri Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel uygun buldu ve bu Alanya Belediye Meclisi’nde alınmış ve onaylanmış kararı geri gönderdi." dedi. 

ALANYA'NIN DESTEĞİNİ İSTEDİ

Takavut, "7 tane meclis üyemizle ülkemizin, Alanyamızın, doğamızın korunması adına bizim karşı çıktığımız bu Kargı Çayı üzerindeki HES için ısrarımızı sürdüreceğiz ve yargı yoluna sonuna kadar devam edeceğiz. Alanya’nın bu konuda desteğini bekliyoruz." diye konuşmasını sürdürdü.

"YENİ HASTANEDE 10 BİN İNSAN SİRKÜLSAYONU OLACAK" 

Oba Mahallesinde yapılan ve artık açılış için gün sayan Alanya Bölge Hastanesi ile ilgili konuşan Takavut, "Yakın zamanda 300 yataklı olduğu söylenen bu hastane hizmete girecek. Bizim oradaki tek kuşkumuz şu; buradan Belediye Başkanımız ve Büyükşehir Belediye yetkililerine sesleniyorum. 2016 yılına faaliyet raporunda Alanya’ya ilişkin konuşma içeriğine baktığımız zaman Oba’da 30 dönümlük bir alanın hem tarım hem park alanı olarak ayrıldığını görüyoruz. Yalnız 300 yataklı olacak olan bölge hastanesinde günde 3 bin, 3 bin 500 hastaya bakılacak ve böyle bir hastanede de idari personel sayısı da bin, bin 500’den aşağı düşmeyecek. Bu da ortalama 5 bin gibi bir rakam yapıyor. Buna hastaları ziyarete gelecek yakınlarını da eklediğimiz zaman günlük 10 bin tane insan sirkülasyonu olacak burada. O insanların birçoğu da araçlarıyla gelecek" dedi.

OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Konuyla ilgili öneride bulunan Takavut, "30 bin dönümlük park alanın bir kısmını park alanı veya yer altı otoparkı yapmak suretiyle oradaki otopark sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Bizde buradan CHP olarak önerimizi yapıyoruz. Eğer uyarımız dikkate alınırsa tabi ki." diye konuştu.

"GELİN TELEVİZYONA ÇIKALIM"

CHP İlçe Başkanı Ali Takavut daha önce yaptığı gibi MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu'na televizyona çıkalım çağrısında bulundu. Takavut, "Biliyorsunuz artık referandum sürecinde son düzlükteyiz. O nedenle Cuma günü saygıdeğer MHP ve AK Parti İlçe Başkanları ile sizin televizyonlarınızın herhangi birinde bizi bir araya getirmenizi bekliyoruz. Bir arada referandumla ilgili18 maddeyi kamuoyuna açıklayalım, ben neden hayır diyeceğimizi açıklayayım. Arkadaşlarım evet penceresinden halkımıza anlatsın. Bizler orada bu mesajları halkımız değerlendirsin ve sandığa giderken ona göre karar versin." dedi.

BAYKAL DAVETİ
 
Yarın saat 13.30'da Alanya Belediye Binası arkasında CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal bir miting düzenleyecek. Mitinge tüm Alanya'yı davet eden Takavut, "Ben buradan tüm vatandaşlarımızı partili partisiz ayır etmeden Deniz Baykal’ın yapacak olduğu konuşmaya davet ediyorum." dedi.

BERBEROĞLU'NA CEVAP VERDİ

Ali Takavut geçtiğimiz günlerde AK Parti'nin afişlerinin Alanya'nın her yerine asıldığını bunun da gereksiz masraf olduğunu söylemişti. AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu'da "çalışsınlar onlarda yapsınlar" diye cevap vermişti. 

Konuyla ilgili bir açıklama daha yapan Takavut, "Kamuoyu görüyor benim çok fazla bir şey söylememe gerek yok. Nerelerin, hangi binaların nelerle süslendiğini sizlerde görüyorsunuz. Biz muhalefet partisiyiz yani Türkiye’nin ikinci partisiyiz. Bir de hükümet partisi var. Biz ikinci parti olarak imece usulü ile çalışma yaparken bir parti her tarafı süslüyor. Bunların hepsinin bir değeri var, bunlar para ile yapılıyor. Soruyorum; o paralar nereden geliyor. Diyorlar ki; devlet para vermiyor, herkes kendi kaynakları ile bunu yapıyor. Bu kaynak nerede? Biz neden bulamıyoruz bu kaynakları? Bir gün gelecek tarih bunu yazacak. Pazar günü kamuoyu sandığa giderken bu bahsettiklerimizin hepsini değerlendirecektir. 25 metrelik yoldan Devlet Hastanesi kavşağına kadar tüm yol belirli bir partinin sloganları ile donatılmış. Biz şunu soruyoruz bu ülkenin paraları bu tür yerlere çarçur edilmesin. Bugün yatağa aç giren insan var. Mamasını, sütünü bulamayıp rahatsızlanan hastane köşelerinde yatan bebeklerimiz var. Her gün iş başvurusu yapan 10, 15 tane vatandaşımız geliyor. Böyle ekonomik bir durumda bu harcamaların gereksiz olduğunu düşünüyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2017, 17:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83