"Dün evet diyenler şimdi neden karşılar?"

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Kumluca ilçesinde mahalle mahalle gezip anlatmaya devam ediyor. Kumluca ilçesinde Kumluca Ziraat Odasını, Sarıcasu, Kum ve Mavikent Mahallerinin misafiri olan Atay Uslu, anayasa değişikliği ve yeni hükümet sistemi hakkında bilgi verdi.

"Dün evet diyenler şimdi neden karşılar?"
Atay Uslu, Mavikent Mahallesinde vatandaşlar ile yapmış olduğu toplantıda; Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine bugün karşı çıkanların, geçmişte canı gönülden bu sistemin savunuculuğunu yaptığını ifade etti.  Atay Uslu sözlerine şöyle devam etti; “ Eski CHP Milletvekili ve CHP’ye genel başkan adayı olmuş Zülfü Livaneli 11 Eylül 1996 yılında Milliyet gazetesindeki köşe yazısında, başkanlık sisteminin, mevcut sistemden çok daha doğru olduğunu siyasette yaşanan kilitlenmelerin anahtarının başkanlık sistemi olduğunu söylüyor.”      

EVET İLE YENİ SİSTEM VE GÜÇLÜ TÜRKİYE

Zülfü Livaneli, Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde getirilen değişikliği aynen şu şekilde ifade ediyor "Parlamenter sistemin yerine iki turlu bir başkanlık sistemine geçtiğimizi düşünün: Devlet başkanını parlamento değil, biz seçiyoruz. İstediğimiz, güvendiğimiz kişiyi büyük sorumluluklar yükleyerek işbaşına getiriyoruz. Bu seçim iki turlu olacağı için yanlış yapma ihtimalimiz azalıyor ve adayları iyice kıyaslayarak karar veriyoruz. Şimdiki parti oyları gibi, yüzde yirmilere, onlara bölünmüyoruz. Yeni başkan bize daha önce tanıttığı güçlü ve kaliteli kadroları, meclis ve politika dışından uzman kişileri bakan olarak atıyor. Meclis de bu kadro ve başkan üzerindeki denetim görevini yerine getiriyor. Hem de hiçbir bakanlık beklentisine düşmeden, hiçbir baskıdan yılmadan ve genel başkanın karşısında eğilip bükülmeden. Böyle bir sistem bana bugünkünden çok daha doğru görünüyor. Ne dersiniz?" 

“LİVANELİ İSTEMEYİZCİLERİN MAHALLE BASKISINDAN KURTULABİLİRSE EVET OYU VERECEKTİR”

Zülfü Livaneli'nin 21 yıl önce tarif ettiği sistemi bu gün halkın huzuruna getirdiklerini söyleyen Milletvekili Uslu, “Milletimiz Evet diyecek ama Sayın Livaneli olmaz diyor” ifadelerini kullanarak şöyle konuştu,

“Peki dün evet diyenler şimdi neden karşılar? Bugün halkla gönül ilişkisi kuramayanlar, vesayet sınırlarını aşamayanlar, siyasi olarak kaybolmaktan korkuyorlar. Kısacası, onların istemediği sistem her zaman kötüdür. Ben Zülfi Livaneli’nin de mahalli baskısından kurtulabilirse Evet oyu vereceğini düşünüyorum. Çünkü 21 yıl önce düşündüğü sistemi bu gün milletin parmaklarıyla yazıyoruz, milletin evet oylarıyla kabul ediyoruz." 

Antalya Milletvekili Atay Uslu’ya Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer ve ilçe yönetim kurulu üyeleri de eşlik ettiler.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2017, 11:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83