ER'DEN BERBEROĞLU'NA SERT ELEŞTİRİ

MHP Alanya İlçe Başkanı Hilmi Er, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu'nu eleştirerek, "Allah aşkına neyin istikrarı? Şu ülkeyi düşürdüğünüz duruma bir bakın. Hangi istikrardan bahsediyorsunuz? Tek başına iktidar olduğunuz da bütün bunların düzeleceğini mi sanıyorsunuz" dedi.

ER'DEN BERBEROĞLU'NA SERT ELEŞTİRİ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Başkanı Hilmi Er bugün bir basın açıklaması yaptı. Son günlerde yaşanan şehit haberleri ile ilgili konuşan Er, "Dün Hakkari Dağlıca’da bugün Iğdır’da toplam 50’i geçkin şehitlerimiz vardır. İçimiz kanıyor, yüreğimiz yanıyor. Çok üzüntülüyüz, çok öfkeliyiz, çok sinirliyiz. Duygularımızı ifade etmekte zorlanıyoruz" dedi.

'GEREKLİ TEDBİRLERİ NİYE ALMIYORSUN?'

Ülkenin gelmiş olduğu durumun kendilerini çok üzdüğünü belirten Er, yaşananları kabullenmenin mümkün olmadığını söyledi. Her gün şehit haberleri ile uyandıklarını belirten Er, ".Maalesef sarayda oturan kişi hala eğer 400 vekil olsaydı bunlar yaşanmazdı diyebiliyor. Sen ne yapmak istiyorsun amacın nedir? hedefin nedir? Bu ülkeyi bu kadar ucuz bir şekilde ateşe atarak kendinin ne kazanacağını zannediyorsun? 400 vekil olsaydı ne olacaktı? Bugün elinde 400 vekil yok ama sen Türkiye Cumhuriyeti’nin bu cumhurun başısın. Sen cumhurbaşkanısın. Başbakan senin genel başkanlık yapmış olduğun partiden. Gerekli olan sosyolojik, psikolojik, ekonomik, askeri önlemleri niye almıyorsun? Gerekli tedbirleri niye almıyorsun diye sorarlar insana" dedi.

BERBEROĞLU'NU ELEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerine devam eden Er, Erdoğan'ın açıklamalarını kesinlikle reddettiklerini belirtti. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu'nun açıklamalarını da eleştiren Er, "İstikrar için tekrar istikrarın sağlanması için tek başına iktidara gelmemiz şart diyor Berberoğlu. Allah aşkına neyin istikrarı? Şu ülkeyi düşürdüğünüz duruma bir bakın. Hangi istikrardan bahsediyorsunuz? Tek başına iktidar olduğunuz da bütün bunların düzeleceğini mi sanıyorsunuz? Bunlara kimler sebep oldu? Hepsi birer soru işareti. Cevabı verilmesi gereken sorular. 6 Haziran'da güya istikrar var. 8 Haziran'da ülke ateşler içerisinde yanıyor. PKK yıllardan beri kralbet yaptığınız birliktelik, kucak kucağa yapmış olduğunuz sevişmeler, 2007 senesinden beri Oslo'da başlayıp İmralı'da devam eden ve Dolmabahçe'deki güya mutabakat açıklamanızda zirveye taşınan bir birliktelik istikrar bu mu?" şeklinde konuştu.

'YAZIKLAR OLSUN'

Her gün AK Parti'nin başka bir bakanının açıklama yaptığını belirten Er, "En sonunda cumhurbaşkanı, başbakan itiraf ediyor. Çözüm süreci devam ederken silah stokları yapıldı diye. Ey iktidar sen ne işe yarıyorsun sormak istiyorum? Bu kadar ucuz mu? 

Yandaş medyanın manşeti 16 şehide karşılık misli ile cevabı verildi 75 PKK'lı öldürüldü diye. Senin anlayışın bakış açın bu mu? Yazıklar olsun demekten başka bir şey diyemiyoruz. Bin tane on bin tane PKK'lı it sürüsünü bir şehidimize değişebilir miyiz? 

SAĞDUYUYA DAVET ETTİ

Çok öfkeli olduklarını ve duygusal günler yaşadıklarını söyleyen Er, her şeye rağmen vatandaşları sağduyuya davet etti. Er, "Aklıselim düşünmeli aklıselim karar vermeli, aklıselim hareket etmeliyiz. Biz inanıyoruz ki eğer iktidar devlet olarak, halk olarak, millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde olursak devlet, ülkenin her bir tarafında gücünü tesis ederse, varlığını gösterirse, orada yaşayan sağduyulu kardeşlerimize devletin varlığını hissettirebilirse insanlarımız PKK'ya muhtaç kalmayacak, KCK'ya muhtaç kalmayacaktır. Devletinin ve milletinin arkasında olacaklar. Bayrağına ve milletine sahip çıkacaklardır" ifadelerini kullandı.

ER'DEN YÜRÜYÜŞE DAVET

Alanya'da yaşayan doğudan ve güneydoğudan gelen sağduyulu vatanına milletine bayrağına bağlı tüm vatandaşları kucaklamak istediklerini belirten Er, ayrıca bu akşam Ülkü Ocaklarının düzenlemiş olduğu yürüyüşe tüm Alanya'yı davet etti. Er, "Bugün akşam yapılacak olan ülkü ocaklarımızın düzenleyeceği yürüyüşe tüm Alanyamızı yerli, yabancı ülkenin batısından, güneyinden, kuzeyinden, doğusundan gelen tüm vatandaşlarımızı bayrağı ile birlikte bu yürüyüşe davet etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2015, 15:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83