"EXPO 2016 TURİZME ÖMÜR BOYU HİZMET EDECEK"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "EXPO 2016 turizme ömür boyu hizmet edecek. Sadece 6 aylık EXPO döneminde değil, kalıcı bir eseri Antalya'ya kazandırıyor olmaktan mutluluk duyduk" dedi.

"EXPO 2016 TURİZME ÖMÜR BOYU HİZMET EDECEK"

 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla 22 Nisan akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla açılacak olan EXPO 2016 Antalya Sergi Alanında çalışmalarda sona yaklaşıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Aksu ilçesindeki sergi alanını ziyaret ederek EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın'la görüştü ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

banner111
"BÜYÜK EMEK VAR"

Daha sonra alanı gezen Bakan Çavuşoğlu, ülke bahçeleri, kongre merkezi, EXPO kulesi, bitki heykellerini yakından gördü. EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı için yıllardır büyük bir emek sarf edildiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, katılımcı ülke sayısının da sevindirici olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Bir taraftan EXPO alanının tüm alt yapısı üst yapısıyla gerçekleştirilmesi, diğer taraftan katılımcı sayısının artması bizim için öncelikliydi. Çok da tartışmalar oldu katılımcı sayısıyla ilgili. Biz bir rekorun kırılacağını söylemiştik. Şu anda 41 ülkeye ulaştık katılımcı sayısı bakımından. Son günlere yaklaşırken belki birkaç tane daha artabilir. Bunların başında Almanya geliyor. Katılacaklarını bildirdiler ama henüz protokol imzalanmadı. Genel sekreterimiz ve tüm buradaki arkadaşlarımız hummalı bir çalışma yürütüyorlar. Gece gündüz bir çalışma yapıyorlar."

EXPO 2016 Antalya alanının kalıcı bir botanik park olacağının da altını çizen Bakan Çavuşoğlu, alanda yer alan kongre merkezinin de yurt dışından etkinliklerin Antalya'ya gelmesine vesile olacağını söyledi. EXPO 2016 ile Antalya'ya yeni bir cazibe merkezi kazandırıldığını ifade eden Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Havalimanı ve şehir merkezinden gelecek raylı sistem de bitmek üzere. Onu da gördük dün. Artık o da sona doğru yaklaşıyor. Turizm bölgelerinden yollar geliyor. Dolayısıyla turizme ömür boyu hizmet edecek. Sadece 6 aylık EXPO döneminde değil. Bir eseri Antalya'ya kazandırıyor olmaktan mutluluk duyduk. Özellikle gittiğimiz tüm ülkelerde Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve ben ülkeleri ikna etmek için çok çaba sarf ettik. Herkesi en çok etkileyen buranın kalıcı olması. Katılacak ülkelerin milli bahçelerinin yani pavilyonlarının da burada 6 aydan sonra hiçbir ücret almadan kalıcı olması ve Türkiye'den ve dünyadan gelen turistlerin de o ülkelerin milli bahçelerini kültürünü görecek olması buraya katılan ülkeleri çok etkiledi. Umarım 6 aylık dönemde de katılımcı sayısı çok olur." 

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2016, 16:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83