'FETÖ, ülkü ocaklarına sızmak istedi'

Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Abil Gündoğdu, Fetö’nün ülke ocaklarına sızmak istediğini ancak Genel Başkanların buna izin vermediğini söyledi. Gündoğdu, KANAL A’da katıldığı canlı yayında kendisiyle ilgili yaş tartışmasına da “40 yaşında bile ocak başkanlarımız vardı” diyerek yanıt verdi.

'FETÖ, ülkü ocaklarına sızmak istedi'

 Haberin Manşeti’nde Gaye Coşkun’un sorularını yanıtlayan Abil Gündoğdu, öncelikli olarak Ülkü Ocakları’nın ana misyonundan söz etti.  Gündoğdu şöyle dedi: “Ülkü Ocakları’nın temel prensipleri dokuz ışık diye tanımladığımız doktrinler üzerine, topluma yararlı insanlar yetiştirmek amacındadır. Dokuz ışık milli doktrini icerisinde milliyetçi, muhafazakar, ekonomik, siyasi, kültürel, bölgesel ve dünya perspektifi oluşturabilecek çalışmalar vardır. Biz seminer ve konferanslarımızda; davranış bilimleri üzerine, toplum psikolojisi  üzerine yaptığımız çalışmalarda hem MHP yapısı içinde kendini ifade edebilecek bireyler oluşturmak hem de sosyal, aile hayatı içinde kendini ifade edecek bireyler oluşturmak amacındayız. Biz siyaset yapmıyoruz, temel amacımız bu değil. Ana misyon insan yetiştirmek.”  Gündoğdu, ülkü ocaklarından mezun olan kişilerin MHP’de siyasete devam ettiğini belirtirken “MHP içinde siyaset yapanlar kendini ülkücü olarak tanımlar. Ama başka insanlarda kendini ülkücü tanımlar. Bu sebeple bize gönül bağı duyarlar.“ dedi.  Ülkü Ocakları’ndan mezun olan bir kişi başka partide siyaset yapar mı?” sorusuna da yanıt veren Gündoğdu “Bizim Türk milliyetçiliğini savunma noktasında temsilcimiz MHP. Ama şayet MHP’den daha iyi Türk milliyetçiliğini ifade edebilen bir parti varsa hodri meydan” dedi. 

banner111

ALANYA ÜLKÜ OCAKLARINDA BAŞKAN NEDEN DEĞİŞTİ? 
Alanya Ülkü Ocakları’nda yaklaşık bir ay önce yapılan başkan değişikliğine ilişkin soruyu da yanıtlayan Gündoğdu “Ülkü Ocakları Başkanlığı makamının ağır bir sorumluluk gerektirir” dedi. Gündoğan şöyle dedi “Ülkü Ocakları başkanlığı bayrak yarışıdır. Siyasi partilerde kongreye gidersiniz, 4-5 aday olur, kendilerini  ifade eder, seçime katılır. Ama Ülkü Ocakları’nda süreç farklıdır. Olağan bir süreç yaşandı. Sayın Erhan Çınar doğal sürecinde görevini tamamladı. Biz de doğal süreç içinde görevimizi tamamlar ve bayrağı teslim ederiz. Mevcut ocak başkanın fikri ile atama yapılmaz. Ülkü Ocakları genel başkanlığı sizden cv ister. Siyasi, akademik ve sosyal çevrenizle ilgili araştırma yaparlar, harmanladıkları metodla kendilerine göre seçtikleri adayla çalışırlar.” Ülkü Ocakları Başkanı,  atamadan önce kendisinin de CV verdiğini, araştırma yapıldığını, il başkanı ve genel başkanın taktiri ile atandığını söyledi. 

“YAŞ TARTIŞMASI BENİ ÜZDÜ”
Abil Gündoğdu’nun atanmasından sonra gündeme gelen yaş ile ilgili tartışma da gündeme geldi. Yaş tartışmasının anlamsız olduğunu söyleyen Gündoğdu şöyle dedi: “Önce şu bilgiyi vereyim. Yaş tartışmasına girenler Ülkü Ocakları’nı çok geç dönemde tanıyanlardır. Ülkü Ocakları Başkanlığı’nın kriteri yaş değildir. Bölgesel örneği vereyim. Gazipaşa  Ocak Başkanı 3 ay önce atandı;  aynı yaştayız. Mevcut il başkanı 20’li yaşlarda,   bir önceki il başkanı benden büyük. Türkiye’de yaş kriteri üzerinden yürümüyor bu işler. Bir önceki ocak başkanı Erhan Çınar 20’i yaşlarda idi, ondan önceki Ocak Başkanı’mız Mustafa Toksöz benden büyüktü.  Ben 1983 doğumluyum. 33 yaşındayım. Bu noktada kriterler bellidir. Mevcut genel başkan ile aynı yaştayız. Daha bir çok örnek verebilirim. Ülkü Ocakları’nın yapısını anlamadan yorum yapmanın mantığı yok. Yaş konusu beni bu nedenle üzüyor.”

“MHP’NİN SİYASAL GENÇLİK YAPILANMASI DEĞİLİZ”
“MHP’nin siyasal gençlik yapılanması değiliz. Ülkücülerin temsil noktasında, siyasi temsilci MHP’dir. Ama bir partinin gençlik kolları başkanı değiliz. Eğitim kadrosu oluşturan bir kurum olarak organik bağ değil, inorganik bir bağımız var MHP ile.” 

“ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN KADINLAR OLACAK”
Ülkü Ocakları kadınları neden çağrıştırmıyor? sorusuna da yanıt veren Gündoğdu “Herkes sorumlu olduğu kendi dönem üzerinden hesap verir. Bu konuda çalışma yapıyoruz. Hem  üniversiteden  hem ortaöğretimden genç bayan arkadaşları biraraya getirecek çalışma yapacağız. Hatta pozitif ayrımcılık yaparak onları buluşturacak, bir araraya getirek platform olacak, çalışma yapıyoruz.”

“FETÖ ÜLKÜ OCAKLARINA SIZMAK İSTEDİ”
Fetullahçı Terör Örgütü Ülkü Ocakları içinde yapılandı mı? sorusuna Gündoğdu “Yapılar sızmak istedi, genel başkanlarımız izin vermedi” yanıtını verdi.  Gündoğdu şöyle devam etti “Siz 15 Temmuz sonrası yapılanma diyorsunuz, Türkiye’nin belli bir kesimi de 17-25 Aralık’tan sonra ifade etmeye başladı. Oysa milliyetçi hareketin liderine bakarsanız, ülkücü hareket tanımlamalarına bakarsanız, 10-15 sene evvel, Türkiye üzerinde oynanan oyunları, okyanus ötesinde ülkeyi ele geçirmek üzere yapılan faaliyetleri defalarca ifade etti. Liderimiz o gün “Okyanus ötesi Türkiye üzerindeki faaliyetlerini durdur.  Türkiye’ye operasyon yaptırmana izin vermem” dedi. O gün liderimizi ağır ithamlarla itham ettiler. Bugün liderimizin haklılığı tüm toplum gördü. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli bey  ve Genel Başkanımız Olcak Kılavız bey çok hassas davrandılar. FETÖ ülkü ocaklarına defalarca sızmak istedi, ama bunu çok daha önce örmüştük ve buna izin vermedik. Biz tecrubeli bir hareketiz. Cumhurbaşkanı’nın yaveri olarak yakınına gelen bir yapı FETÖ üyesi çıkarken MHP’de bunu göremezsiniz. Birkaç deneme oldu ama bertaraf edildi.”

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2016, 16:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83