GÜNEY'DEN YÜCEL'E YANIT VAR

Antalya Büyükşehir İlçe Koordinatörü Hüseyin Güney, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel arasında gerileme sebep olan arıtma tesisi yanındaki alan hakkında açıklamalarda bulundu

GÜNEY'DEN YÜCEL'E YANIT VAR
Dün gerçekleştirilen meclis toplantısında tartışma konusu olan alan konusunda daha önceden de Yücel ile görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Güney," Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi olarak, Alanya Kamuoyu’nun şunu iyi bilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Amacımız sadece ve sadece Alanya’ya hak ettiği hizmetleri getirmek ve Antalya Büyükşehir Belediyesi vasıtasıyla şehrimize yeni ve modern yatırımlar kazandırmaktır. Bu vesile ile Haziran 2014 tarihinden itibaren Alanya’da büyükşehir koordinatörü olarak göreve başladığım süreçten bu yana tek hedefim vardı o da Alanya’ya daha fazla nasıl hizmet getiririz oldu. Bu amaçla hızlı bir şekilde büyükşehir yapılanmasını gerçekleştirirken, büyükşehirin sorumluluk alanı içinde olan yerlere en iyi hizmeti götürmek için de ekibimizle birlikte büyük bir gayret içinde olduğumuzu Alanya kamuoyu yakından bilmektedir.

Alanya Belediye Başkanı gibi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanını da Alanya halkı seçmiştir. Dolayısıyla vatandaş her iki belediyeden hizmet beklemektedir. Biz de şu anda farklı binalarda vatandaşa hizmeti götürme gayreti içindeyiz. Ancak binaların dağınık olması nedeniyle en çok vatandaşımız zorlanmaktadır. Vatandaşımıza daha iyi hizmet verebilmek için onlarında kolaylıkla ulaşabileceği ve geldiği zaman tüm hizmetleri bir arada alabileceği bir hizmet binası yapmanın uğraşı içindeyiz. Bu konuda Alanya’da uzun bir süredir yer arama ve tespit çalışmalarımız devam etmektedir. Arıtma ve çevresindeki arazinin bir kısmı zaten büyükşehirin kullanım alanı içinde yer alıyor. Arıtmanın yanındaki yere binayı yapmak istememizin sebebi hem kullanıyor olmamız hem de , vatandaşların kolaylıkla ulaşabileceği merkezi bir yer olması. Bu konuda gerekli görüşmeleri hem Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel bizzat yaptı. Hem de benim de katıldığım Asat Genel Müdürü Faruk Karaçay ve Genel Sekreter Birol Ekici tarafından dörtlü görüşmelerde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e iletildi. Yani bu kamuoyuna açıklandığı gibi yeni bir konu değil önceden görüşmeleri yapılan bir konu.. Kaldı ki, Sayın Yücel’in önceden bilgisi olduğu bu hususta bugün bile biz, Büyükşehir Belediyesi olarak istişareye daha uygun daha merkezi bir yer gösterilmesi seçeneğine de açığız.

Diğer yandan bizim amacımız polemik oluşturmak değil, Alanya’ya hizmet etmek. 8 yıllık ilçe başkanlığım döneminde ve 1,5 yıllık büyükşehir koordinatörlüğü dönemimde Alanya için gece gündüz demeden ekibimle birlikte nasıl çalıştığımı herkes yakından bilmektedir. Biz Alanya’nın menfaati gündeme gelince elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaktan çekinmeyiz. Bunu da bugüne kadar yaptığımız çalışmaları da Alanya Kamuoyu yakından bilmektedir. Dolayısıyla Alanya’dan Antalya’ya giden ya da götürülen bir şey yok. Zaten öyle bir şey olsa ilk önce karşısında duracak kişilerin başında ben gelirim.

Alanya Belediyesi, ne kadar “Alanyamızın ve halkımızın menfaatini koruyoruz “ diyorsa biz bundan çok daha ağır ve büyük sorumluluklarla bunun mücadelesini ve kavgasını zaten veriyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Sonuç olarak, Alanya’ya hizmet etmek isteyen bir Büyükşehir Belediyesi var. Başkanımız Menderes Türel, Alanya Halkı’nın kendisine verdiği desteğe hizmetle teşekkür etme gayreti içinde. Bu amaçla 2016 yılında temeli atılacak Alanya Hali, Katı Atık Tesisi, Alanya Çevre Yolu, Alanyaspor’a kamp merkezi, Telekom ve Hasbahçe Kavşağı’na yapılacak kavşak düzenlemeleri, 2016’da açılacak olan Ak Köprü, su ve kanalizasyon yatırımları bu hizmet isteğinin en büyük göstergeleridir. Bizim tek kavgamız Alanya’ya hizmeti getirme kavgasıdır. Böylesine büyük ve maliyetli projelerle Alanya’ya hizmet etmek isteyen Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetlerine ve daha büyük projelerine Sayın Yücel nasıl yaklaşıyor ? Bunu sormak istiyorum ? Net bir şekilde Alanyamıza hizmet etmemizi istiyor mu istemiyor mu ? Bu sorunun cevabını bize vermesini rica ediyorum. Zira kaygısı Alanya ve Alanya Halkı’na hizmet olduğunu söyleyen bir başkanın bu söylemlerini, eylemleri ve idari kararlarıyla da desteklemesi gerektiği kanaatindeyiz"

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2016, 14:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83