'Hayır'cılar da bizim vatandaşımızdır'

Alanyalılarla buluşup, Yeni Anayasa'nın 18 maddesini anlatan AK Parti Milletvekili Uslu, "Bu seçimde Evet diyenlerde, Hayır diyenlerde bu ülkenin vatandaşlarıdır. Bu Anayasa için Evet ve Hayır deme hakkımız var. Zaten biz bunun için halk oylaması yapıyoruz" dedi.

'Hayır'cılar da bizim vatandaşımızdır'

 AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu bugün Alanya'nın çeşitli noktalarında seçmenlerle buluştu, Yeni Anayasa'nın 18 maddesini anlattı. En son olarak AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Ali Boz'un ev sahipliğinde Arsi Otel'de İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ile birlikte gazetecilerle buluşan Milletvekili Uslu, 16 Nisan'da Alanyalıların sandıkta Evet'i tercih edeceğine inandığını söyledi. 'Referandum süreci başladı. Tüm Antalya Milletvekilleri olarak sahalardayız. Her birimiz hergün farklı bir ilçe, farklı bir mahallede çalışmalarımızı gerçekleştirip neden Evet denilmesi gerektiğini anlatıyoruz' diyerek sözlerine başlayan Uslu, "Bu süreçte biz neden Hayır, neden Evet gibi bununla ilgili sorulara cevap veriyoruz. Şuana kadar gördük ki hakikaten şunu söyleyebilirim. Herhalde bir millet bir anayasayı, bir hükümet sistemini ilk defa bu kadar iyi biliyor. Herşeyide irdeliyor. Soın cümlesine, son kelimesine kadar sorgulama yapıyor. Bu güzel ve sevindirici. Vatandaşlarımızdan iyide bir teveccüh var. Benim gördüğüm kadarıyla Antalya'da ki genel hava olumlu. İyi bir alan ve saha planlaması yaptık. Sahanın her yerindeyiz. Bu alan planlamasında tek tek herkese ulaşıyoruz" dedi. 

banner111
"HÜKÜMET SİSTEMİNİ OYLAYACAĞIZ"

16 Nisan'da bir seçim yapılmayacağını da ifade eden Uslu, "Şuanda yaptığımız bir seçim değil. Bunu anlamak ve konuşmak lazım. Ne CHP, ne Ak Parti ne de MHP'yi oyluyoruz. Yaptığımız bir hükümet sistemi değişikliği. İnşallah milletimiz Evet oyunu verecek ve seçimleri 2019'da sandıkta yapacağız. Bu seçimde Evet demek yeni bir sistem gelsin, Hayır demek 1950'den beri yaşanan bazı krizler devam  etsin demeyi kabul etmek demektir. Bunu net bir şekilde ifade ediyoruz. Recep Tayyip Erdoğan bu sistemi kendisi için getiriyor diyenler kendisine de güvenmiyordur. Çünkü bu sistemde sandık ve oy kalkmıyor ki. Demokrasi ortadan kalkmıyor. '019 yılında seçim yapılacak. Yine demokratik yöntemlerle oylarımızı kullanacağız" diye konuştu.

"HERKESE EŞİT MESAFEDEYİZ"

Uslu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu seçimde Evet diyenlerde, Hayır diyenlerde bu ülkenin vatandaşlarıdır. Bu Anayasa için Evet ve Hayır deme hakkımız var. Zaten biz bunun için halk oylaması yapıyoruz. Ne Evet'in ne Hayır'ın kutsiyesi vardır.  Evet diyenler ülkede rejimi tehlike altına sokacak, ülkeyi kötü noktaya götürecek demek yanlışsa, Hayır  diyenler bu ülkede kaosa sebep olacak demek yanlıştır. Orada bir şey var biz ona dikkat çekmek istiyoruz. Avrupa ve PKK Hayır'a destek veriyor. Biz buna dikkat çekiyoruz. Bunlar ülkenin menfaatine karar vermezler. Bizim söylediğimiz bu. Bu karıştırılıyor. Evet kampanyasıda olacak, Hayır kampanyasıda olacak. Nitekim Alanya'da da gördüm ben bunu Evet arabasıda, Hayır arabasıda geziyor. Her iki broşürleride dağıtılıyor. Geldiğimiz nokta bu. Biz köklü bir Cumhuriyetiz, Evet'de Hayır'da konuşulacak."

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2017, 20:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83