"Hükümet milletin evinde kurulacak"

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, 16 Nisan’da yapılacak halkoylamasına sayılı günler kala Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çalışmaları için Kaş ilçesindeydi. Önce Kalkan Mahallesinde taksiciler ve esnaflarla buluşan Atay Uslu’nun Kaş programı STK temsilcileri ve üyeleri ile yapılan toplantı ile devam etti.

"Hükümet milletin evinde kurulacak"
Atay Uslu, STK temsilcileri ile yapmış olduğu toplantıda şunları ifade etti; “Bugün EVET’e karşı çıkanlar geçmişte başkanlık sistemini istiyorlardı. Ertuğrul Özkök 20 Eylük1997 deki yazısında bakın ne diyor. 

“Bence tam aksine, parçalanmış bir parlamenter sistem Türkiye'yi diktatörlüğe götürüyor. Alın Refahyol dönemini. Bu hükümet, Türkiye'nin son 40 yılının en diktatörce dönemi değil midir? Yüzde 21 oy almış bir partiyi, yüzde 80'in hayat tarzını tehdit edecek bir icraata götürmedi mi? Denilebilir ki, bir başkan seçildiği zaman daha büyük tehlike yok mu? Hayır yok çünkü, seçilecek başkan, halkın büyük çoğunluğunun konsensusunu temsil edecektir. İki turlu bir sistemde, seçmene ikinci bir tercih imkânı sağlayacaktır. Ayrıca cumhurbaşkanına parlamentoyu fesih yetkisi verdiğiniz zaman, geçtiğimiz dönemdeki sıkıntı ve tartışmaları da yaşamazsınız.”

 Ertuğrul Özkök 20 yıl önceki yazısında  Cumhurbaşkanına  daha fazla yetki verilmesini istiyor.  Şimdi ise bu sisteme karşı... Neden? Belki hükümetler patronlarının villalarında değil, milletin evinde kurulacağı içindir. Artık kendilerinin değil milletin söylediklerinin muteber olacağını gördükleri içindir. Belki de millet onları hayal kırıklığına uğratıp, Recep Tayyip Erdoğan'ı 15 yıldır seçtiği içindir! "

GÜVENOYUNU SANDIKTA BİZZAT MİLLET VERECEK

Milletvekili Atay Uslu konuşmasının devamında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin genel faydalarını şu şekilde anlattı; 

 “Kurulacak hükümete güvenoyunu sandıkta bizzat millet veriyor. Beş yıllık kesintisiz istikrar dönemleri geliyor. Yasama ile yürütme daha sandıkta ayrılıyor. Meclisi de Hükümeti de millet seçiyor. Rejim değil, sistem değişiyor. Üniter yapımız güvence altına alınıyor, Cumhuriyetimiz güçleniyor. İcraatçı Hükümet, Güçlü Meclis geliyor. Hükümet icraat ve hizmet üretiyor. Meclis kanun hazırlayıp çıkarıyor, millet adına Cumhurbaşkanını ve Hükümeti denetliyor. Cumhurbaşkanına, yardımcılarına ve bakanlara cezai sorumluluk geliyor. Meclisin denetleyici yetkileri güçleniyor."

Kaş Programı'nda hemşerileri Atay Uslu'yu adeta bağrına bastılar. Gün boyu sürekli fotoğraf çektirdiler, Kaş'ın turizm ve tarım potansiyelini konuştular.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, 13:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83