İçmen'den ÜNİAK Alanya raporu

Ak Parti Alanya Gençlik Kolları Üniversiteler Başkanı Yılmaz İçmen ÜniAk’ın faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

İçmen'den ÜNİAK Alanya raporu

 İçmen'in konyla ilgili açıklaması şöyle: 

banner111
"Gençliğin en önemli, önemli olduğu kadar da siyasete olumsuz bakan ve aktif siyasete kayıtsız kalan kısmı şüphesiz üniversite gençliğidir. 
Buradan hareketle kuşak çatışmaları, modern çağın oluşturduğu ilgi alanları ve siyaset yapmanın olumsuz imajını bir yana bırakırsak; üniversite gençliğine yönelik yapılacak çalışmalar doğru planlanırsa; siyasi algının geleceğine yönelik olumlu sonuçlar almak zor olmayacaktır. Çünkü siyaset için oluşturulan olumsuz kimliğin aksine AK Parti Gençlik Kolları siyaseti; bireyleri şiddete, kavgaya ve bencilliğe yönlendirecek her türlü düşünceden kaçınmaktadır.
Bu noktada üniversiteler biriminin rolü önem arz etmektedir. Üniversiteler birimi üniversite gençliğinin siyasete bakış açısını değiştirmeyi, öğrencilerin tenkit ve projeleri doğrultusunda gençlik politikaları üretmeyi, devlet büyükleri ile öğrencileri buluşturarak tecrübe paylaşımını sağlamayı, kısacası gençlik siyaseti ile üniversite arasında bir köprü olmayı hedeflemektedir.
Biz Üniak Alanya ailesi olarak bu hedefler ışığında 2016-2017 eğitim sezonunda, Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Hamdullah Emin Paşa üniversitesinde, gerek teşkilatlanma faaliyetleri, gerekse bir çok sosyal ve kültürel aktivite ile dopdolu bir yıl geçireceğiz.
ÜniAk Alanya olarak, üniversitenin sorunları ile hemhal olmak, ailemizi daha da büyütmek ve Alanya gündemine üniversitelerimizi yerleştirmek için çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz.
Üniversite bölgelerine ulaşımdan tutun çevre aydınlatması yetersizliğinin giderilmes konusuna kadar çözülmesi gereken durumların ivedilikle üzerine düşmekteyiz.
Bu sene ve önümüzdeki yıllar içerisinde Alanya’ya gelen genç kardeşlerimizin sadece dersleriyle ilgilenip kendine hiçbir şey katmadan ilçemizden ayrılmaması için şu faaliyetleri ön planda tutacağız; 
-sürekli konferans dizileri
-kariyer günleri
-sektör buluşmaları 
-sosyal sorumluluk projeleri
-Sosyal medya çalışmaları
-Gazipaşa Akseki ve Gündoğmuş’ta bulunan MYO’lar dahil olmak üzere fakülteler arası futbol turnuvaları,
-Yönetici-Öğrenci buluşmaları
-Trekking ve Doğa yürüyüşleri
- ve daha birçok sosyal ve kültürel proje ile ÜniAk olarak üniversiteli kardeşlerimizle birlikte olacağız.
AK Parti Alanya Üniversiteler Birimi olarak, Üstad Necip Fazıl’ın “ ‘kim var!’diye seslenilince, sağına ve soluna bakınmadan, fert fert ‘ben varım! ‘ cevabını verici, her ferdi ‘benim olmadığım yerde kimse yoktur! ‘ duygusuna sahip bir dava ahlâkını pırıldatıcı bir gençlik…” hayaline ulaşmayı şiar edinerek; bu istikamette kalitesini ve bilgisini arttırmayı hedeflemekteyiz.
Tüm Alanya’nın gençliğinin sorumluluğunun üzerimizde olduğunun bilincindeyiz. Bizler, üniversiteleri eşitlik, adalet, insan hakları, demokrasi ve hukuk devleti temelinde inşa edeceğiz ve daha müreffeh bir Türkiye için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz."

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2016, 21:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83