'İstikrar garantili yeni sistem için evet'

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu yoğun bir şekilde halkoylaması çalışmalarına devam ediyor.

'İstikrar garantili yeni sistem için evet'

Önce Hasyurt Hali’nde Finike Belediye Başkanı, ilçe teşkilatı ile birlikte üretici ve tüccarlarla bir araya geldi, ardından ev toplantılarına katıldı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi üzerine Ak Parti Antalya Milletvekili şu bilgileri verdi: "Milletimizin Evetleri ile krizler üreten bir sistem yerine istikrar üreten bir sisteme Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiyoruz.  Cumhurbaşkanlığı sistemi istikrar garantili bir sistemdir.   

banner111
 
ZAMANINDA OLSA DA, SEÇİM YENİLEME OLSA DA BİRLİKTE SEÇİM
 
Yürütme ve Yasama 5 yılda bir aynı gün seçilecek.  Yasamamın ve Yürütmenin 5 yıl için seçilmesi istikrarı arttıracak, hedeflere ulaşmayı güçlendirecek. Birlikte seçim, birlikte çalışma kültürünü destekleyecek. Cumhurbaşkanının en az %51 zorunluluğu daha geniş desteği gerektirdiğinden, geniş tabanlı politik söylem ve eylemlerin geliştirilmesini zorunlu kılacak.
 
Cumhurbaşkanı veya Meclis seçimi yenileme kararı verirse, iki seçim de birlikte yenilenecek.  İki seçimin yenilenme zorunluluğu; Karşılıklı denge ve denetim sisteminin kurulmasını sağlayan, uzlaşmaya zorlayıcı bir mekanizma. " 

CUMHURBAŞKANI HUKUKİ, SİYASİ, CEZAİ SORUMLU OLACAK
 
Antalya Milletvekili Atay Uslu, Yeni sistemle Sorumlu Cumhurbaşkanının geleceğini anlatarak şunları ifade ederek şu bilgileri verdi: "Mevcut eski sistemde yetki var ancak vatana ihanet dışında sorumluluk yok. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı Meclise ve Millete karşı sorumlu, hukuki ve cezai sorumluluğu var. Cumhurbaşkanının bütün işlemleri de yargı denetimine açılıyor."

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR
 
Son kararı milletin vereceğini ifade eden Atay Uslu, milletin evet demesiyle Türkiye'nin hızına hız, gücüne güç katacağını, güçlenmiş demokrasi ile güçlenerek daha hızlı büyüyerek  yoluna devam edeceğini söyledi. 
 
Hasyurt halindeki toplantı sonrası yeni yapılan Finike Hali inşaatını hal esnafıyla birlikte gezdi. Atay Uslu hal inşaatında şunları ifade etti;  "Büyükşehir Belediye Başkanımız Antalyamızın her karışına  hizmet için adeta seferberlik içerisinde. Güzel projelerden bir tanesi  Modern Finike halinin inşaatını bu gün gezdik. Bu hal Bölgemize iyi gelecek. Menderes Türel Başkanımıza teşekkür ederiz. İnşallah bu hal yeni sezona yetişecek. "  dedi.
 
Atay Uslu çalışmalarına ev toplantılarıyla devam etti. 

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2017, 10:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83