İYİ Parti Başkanı Apaydın ilk kez konuştu

İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Yücel Apaydın ilk kez konuştu. Apaydın hedef olarak Alanya Belediyesini gösterdi.

İYİ Parti Başkanı Apaydın ilk kez konuştu
Türkiye'de yeni kurulan ve siyaset sahneesi hızlı bir giriş yapan İYİ Parti'nin Alanya İlçe Başkanı geçtiğimiz günlerde belli olmuş ve göreve Yücel Apaydın ismi getirilmişti. Apaydın göreve geldikten sonra bugün ilk kez açıklamalarda bulundu. 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Apaydın, ilk olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ve Antalya İl Başkanı Nizamettin Sağır'a teşekkür etti. 

İLK İŞ PARTİ BİNASI

İlk işlerinin parti binasını hazırlamak olduğunu belirten Yücel Apaydın, "Öncelikle binamızı fiziki olarak hazırlayıp, yönetim kurulumuzu oluşturduktan sonra üye kayıtları ile beraber teşkilatlanmamızı tamamlayacağız. Hızlı bir şekilde yerelde dinamik ve etkin isimlerden oluşan bir yönetim gerçekleştireceğiz." dedi. Apaydın, yönetim kurulunun 33 asil üyeden oluşacağını da söyledi. 

PARTİNİN FELSEFESİNİ ANLATTI

İYİ Parti'nin kuruluş felsefesini kamuoyu ile paylaşan Apaydın, "Partimizin kuruluş felsefesi öncelikle milli birlik ve beraberliği, kardeşliği sağlamak, kuvvetler ayrılığını ve parlamenter sistemi yeniden geri getirmek, sürdürülebilir üretime dayalı bir ekonomi gerçekleştirmek, parti devletinden millet devletine geçmek ve sonuç alan etkin bir dış politika gerçekleştirmektir. Öncelikle bu 5 temel hedefi gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

HİLMİ ER SORUSUNA NE DEDİ?

Bir gazetecinin Yücel Apaydın gibi ilçe başkanlığı bekleyen 'Hilmi Er'i yönetim kurulu listesine alacak mısınız?' sorusuna şu yanıtı verdi:
 
"Kendisi ile istişare edeceğiz, görüşleri doğrultusunda isim önerebilir. Kendisi de istese yönetimde görev alabilir. Herkesi kucaklayacağız, hiç kimseyi ayrıştırmayacağız. Siyasi görüşüne, sosyal yapısına hiçbir şekilde kısıtlama getiremeden herkesin katılabileceği bir yönetim şekli ile yolumuza devam edeceğiz. Fakat bunları seçerken belli konulara da çok dikkat edeceğiz. Özellikle geçmişinde FETÖ ve diğer terör örgütleri ile bağlantısı olanları kesinlikle yönetimimize almayacağız."

HEDEF GÖSTERDİ

İYİ Parti'nin Alanya'daki hedefini de açıklayan Apaydın, "İyi Parti’nin Alanya’daki hedefi ülke genelinde olduğu gibi iktidardır. Kesinlikle amacımız Alanya Belediyesini kazanmak ve bizleri bu göreve layık gören büyüklerimize Alanya Belediyesini hediye etmek. Bunu yaparken de isimlere dayalı çalışmayacağız. Bizim geçmişte yaptığımız çalışmaları bilenler bilir. Öncelikle geniş tabanlı bir havuz oluşturacağız. O isimler içerisinden meclis listesi ve yönetimimizi oluşturduktan sonra temsil noktasında görev alabilecek isimleri değerlendireceğiz. En son aday konusuna geleceğiz. Önceki dönemlerde olduğu gibi hastalıklı bir yapıyı yeni partimizde devam ettirmeyeceğiz. Hastalıklı yapı dediğim şu: Aday belli etrafına bir yapı oluşturuluyor ama bizim sistemimizde önce tabandan aldığımız algıyı temsil noktasında değerlendireceğiz. Tabanın talepleri doğrultusunda listeleri oluşturacağız en son oluşturduğumuz listeye uygun adayı onların önüne getireceğiz. Önce adayı getirip etrafına yapıyı oluşturmayacağız." şeklinde konuştu.

Yoğun bir üye talebi olduğunu belirten Apaydın, "Sürekli telefonlarımız çalıyor, arkadaşlarımızın da öyle. İlk sorulan şey bina hazır mı ne zaman üye olabiliriz. Bu konuda tahminimizin üzerinde talepler var. En kısa sürede hazır olacak binamız." diyerek sözlerini noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2018, 16:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83