'Satrançta Alanya'nın gururu oldular'

Antalya'da düzenlenen Okullararası İl Yıldızlar Satranç Turnuvasında Bahçeşehir Koleji Alanya takımı averajla dördüncü sırada yer almıştı. Minik sporcular bugün Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak'ı ziyaret ettiler.

'Satrançta Alanya'nın gururu oldular'
Antalya'da Okulsporları faaliyet programı kapsamında yer alan ve 3 gün süren Okullararası İl Yıldızlar  Satranç Turnuvası geçtiğimiz günlerde sona ermişti. Turnuvada genel kategoriye Alanya Bahçeşehir Kolejide; Edanur Doğan, Sedanur Doğan, Emirhan Umut Koç, Mehmet Barkın Ünlü ve Hasan Kanmaz takımı ile katılmıştı. 

AVERAJLA DÖRDÜNCÜ OLDULAR

Oldukça çekişmeli geçen turnuvada şampiyon Meryem Mustafa Ege Ortaokulu olurken, hemen araksından gelen beş okulun aynı puanda olduğu yarışmada averajla sıralama yapıldı. Yapılan sıralamaya göre Özel Konyaaltı Uğur Ortaokulu ikinci, İstiklal Ortaokulu üçüncü, Bahçeşehir Koleji Alanya Ortaokulu dördüncü ve Antalya Okyanus Koleji beşinci oldu. 6 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik 1 mağlubiyet alan Bahçeşehir Koleji öğrencileri büyük bir başarı ile Alanya'ya dönmüşlerdi. 

TAMRAK'A ZİYARET

Alanya'nın gururu olan gençler bugün Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak'ı ziyaret ettiler. Kupaları ve madalyaları  ile Tamrak'ı ziyaret eden gençler başarılarında verdikleri destek için Tamrak'a teşekkür ettiler. Ziyaret hakkında konuşan Tamrak, "Bahçeşehir Koleji Satranç Takımının çok değerli  başarılı satranç sporcularını, okul idarecilerini, beden eğitimi öğretmenlerini, eğitmenlerini ve çok kıymetli ailelerini tebrik ediyoruz. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Gençlik Merkezinin yaz ve kış spor okullarında temelini alan, yetişen satranç sporcularımız geleceğin milli sporcu adayları olarak Alanya'nın gururları oldular." dedi.

İNSANLIK DERSİ VERMİŞLERDİ

Bu arada turnuvaya yaşanan bir olay adeta damga vurmuş ve Alanyalı genç saporcular adeta insanlık dersi vermişlerdi. Bahçeşehirli Edanur Doğan'ın rakibi bir anda rahatsızlanmıştı ve ateşi yükselen minik, juriden izin alarak hakemle birlikte annesinin yanına gidip ve yarışamayacağını söylemişti. Ailesinin yarışmaya ikna ettiği minik tekrar yarışmaya dönerek Edanur Doğan'a beraberlik teklif etmişti. Kendisinin 37 dakikası olan ve yarışmayı tamamlamak için sadece 7 dakikası kalan rakibine oldukça üzülen Doğan, zaman ve skor olarak rakibinden bir hayli üstün olmasına rağmen takımı ile istişare ederek beraberlik teklifini kabul etmişti. Rakibinin sağlığı için şampiyonluğu veren gençlerin bu hikayesi büyük alkış ve övgü almıştı.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2018, 10:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83