'KATI ATIK TESİSİNİ AKAYDIN ENGELLEDİ'

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya’da içme suyunun sürekli kontrol altında olduğunu, Alanya Mahmutseydi Katı Atık Depolama Tesisinde oluşan çöp sızıntı sularının çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde toplanarak vidanjörler aracılığıyla kanalizasyona sistemine verildiğini kaydetti.

'KATI ATIK TESİSİNİ AKAYDIN ENGELLEDİ'

 AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen’in Alanya İlçesi’nde ormanlık alandaki çöp depolama alanının ömrünü tamamladığı, çevre kirliliğinin yanı sıra, halk sağlığını tehdit ettiği iddialarına cevap verdi. 

banner111
Sümer, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Semih Esen’in düzenlediği her basın toplantısında Büyükşehir Belediye eski Başkanı ve bugün CHP Milletvekili olan Mustafa Akaydın’ın bir açığını ortaya çıkardığını savundu.
İl Başkanı Esen’in yaptığı açıklamalarla kendi partisine vurduğunu iddia eden Sümer, “Biz kendi işimize baktığımız için diğer partilerinin açıklamaları ile vakit kaybetmiyoruz. Bunu sağ olsun CHP İl Başkanı bizim yerimize yapıyor” dedi.
Esen’in ilk olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bir ihalesini gündeme taşıdığını açıklayan Sümer, “ Bu ihalenin iptal edildiğini, hiçbir zaman yürürlüğe girmediğini kendisi itiraf etti. Esen, yaklaşık maliyetleri gündeme getirmesinin ardından birçok CHP’li belediyenin yaklaşık maliyet ile birebir aynı fiyata, ya da 10, 20 lira gibi düşük bedellere ihale onayladığı ortaya çıktı” ifadelerine yer verdi.

SUÇU TÜREL’E Mİ YÜKLEMEK İSTİYOR”

İl Başkanı Esen’in son olarak 5 yıl Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan ve bugün milletvekili olan Mustafa Akaydın’ın yapmadığı bir yatırımı gözler önüne serdiğini iddia eden Sümer, “Akaydın’ı kendisi partisi rahat bırakmıyor. Esen, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’ yapmadığı için Alanya’nın sularının tehlike altında olduğunu söyledi. Bu tesisin 2013 yılında Alanya Turizmi Geliştirme ve Alt Yapı Birliği(ALTAB) tarafından yapılmak istendiğini, o dönem Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mustafa Akaydın’ın engel olduğunu herkes bilirken CHP İl Başkanı’nın bilmeme imkanı yok. O zaman CHP İl Başkanı ya Akaydın’ın suçunu Menderes Türel’e yüklemek istiyor ya da el altından Akaydın’a vuruyor. Mustafa Akaydın’ın açıklarının ortaya çıkarılması için ortam hazırlıyor” dedi.

“İPTAL EDENİ AÇIKLADI”

Sümer, CHP İl Başkanı Esen, olmasa Akaydın’ın Alanya’yı katı atık depolama tesisinden mahrum bıraktığı gündeme gelmeyeceğini aktardı.
Sümer, Alanya’yı Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nden mahrum bırakılan süreci ise şöyle aktardı: “ Alanya Turizm Geliştirme Altyapı Birliği tarafından Alanya genelinde katı atık bertarafı amacıyla, 25 Ocak 2013 tarihinde “İmtiyaz Hakkının Devri Yoluyla Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi Yapımı ve İşletme İşi” ihalesi yapılmış ve fizibilite raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 30.03.2014 mahalli idareler genel seçimleri sonrası, birliğin tasfiye olacağı gerekçesi ile konu ile ilgili sorumlu idarenin Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirtmiştir. ALTAB, katı atık tesisini yapabilmek için 12 Kasım 2013 ve 21 Kasım 2013 tarihlerinde 2 ayrı yazı ile Büyükşehir Belediyesi’nden onay talep etmiştir. Yazılarda Mustafa Akaydın yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi’ne “Biz yapımına başlayalım yasa yürürlüğe girince Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devredelim” önerisinde bulunulmasına rağmen talepler, Büyükşehir Belediyesi’nce uygun mütalaa edilmemiştir. Yani reddedilmiştir.”

“TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

30 Mart 2014 seçimlerinin ardından Türkler mevkiinde Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi yapımı için çalışmalara başlanıldığını kaydeden Sümer, projelerin onaylanmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildiğini, Mahmutseydi mevkiinde bulunan katı atık depolama tesisinin rehabilitasyon çalışmaları da devam edildiğinin altını çizdi.

“ESEN,ARAŞTIRMA YAPSIN”

Meslektaşı CHP İl Başkanı Esen’in konuşmasını sıfatlarlar ve benzetmelerle süslediğini dile getiren Sümer, “ Alanya Katı Atık Depolama Tesisi ile ilgili açıklamasını da Çernobil’e benzetti. Abartmayı seviyor. Keşke biraz araştırma yaparak abartsa. Biraz araştırma yapsa ASAT’ın Antalya genelinde suları sürekli kontrol ettiğini, numuneler alarak laboratuvarlarda incelediğini, bu işlemin sürekli yapıldığını bilirdi. Ya da fotoğraflarını gösterdiği alanda yani Mahmutseydi Katı Atık Depolama Tesisinde oluşan çöp sızıntı sularının çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde toplanarak vidanjörler aracılığıyla kanalizasyona sistemine verildiğini bilirdi” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2016, 18:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83