Kılıçdaroğu Antalya'da er meydanında

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’da Konayaaltı Belediyesi’nin düzenlediği 20. Yaz Şenlikleri’ne katıldı. Kılıçdaroğlu, “Antalya'nın Türkiye'de farklı bir önemi var. Antalya dünya için de önemli bir markadır. Bu markayı büyütmek zorundayız” dedi.

Kılıçdaroğu Antalya'da er meydanında
Ata sporu olan güreşi yaşatan güreşçilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çok ülke gezdiğini ancak bu vatan kadar güzel bir ülke görmediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, “Her iklimi yaşıyoruz. Güzel insanları ile cennet gibi bir ülkede yaşıyoruz. Antalya'nın Türkiye'de farklı bir önemi var. Antalya dünya için de önemli bir markadır. Bu markayı büyütmek zorundayız. Festival de bu manada yapılıyor. 900’ün üzerinde güreşçi er meydanında yarışacak. Bu er meydanı atalardan bize miras kaldı. Bu er meydanında yiğitler yiğitliklerini sürdüreceklerdir. Dede Korkut destanlarında, Oğuz Türklerinde, Selçuklu'da, Osmanlı'da ve Türkiye'de güreş var. Edirne Kırkpınar güreşlerinde Başpehlivan olan İsmail Balaban'ı ayrıca kutluyorum. Atatürk, 'Türkiye Cumhuriyetini payidar kılmak için hep birlikte üretip çalışacağız' demiştir. Atatürk bu sözü ile ülkenin insanlarına güvenini ifade etmiştir” dedi.

Atatürk'ün Toroslar'daki Yörüklere ayrıca güvendiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Torosların yiğit evlatlarına saygılarımı sunuyorum. Hayat aynı imanla devam ediyor. Yörüklere hep inandık inanmaya da devam edeceğiz. Kalbi vatan sevgisi ile atanlara tekrar saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan, konuşmasının ardından Ayhan Oğan'ın "Yeni devlet kuruluyor" açıklamasına da değinen Kılıçdaroğlu, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel başkanından bekliyorum. Nasıl tepki verecek merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

Böcek: “Güreşçilerimiz Ali Cengiz oyunları içerisinde olmadan güreşlerini yapıyor”

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, “20. Yaz Şenliklerimize hoş geldiniz. 2 yıl önce şehitlerimiz vardı. Geçen sene de 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü olduğu için yapmadık. 2 yıl aradan sonra boş da gelmedik. Kırkıpınar’da altın kemerimizle, İsmail Balaban ile ve birçok başpehlivanımızla buradayız. Bütün güreşçilerimizi bugünlere getiren annelerimizin ellerinden öpüyorum. Bu güreşleri Güreş Federasyonu'yla beraber yapıyoruz. Antalya’mız o kadar özel ve güzel bir yer ki Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 'Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir' demiştir. Bu güzel Antalya’mıza gelerek güzelleştirmeye devam ediyoruz. Zor günlerden geçerek bu güreşlerimiz devam ediyor. 49 pehlivanımız var belediye olarak. Ali Cengiz oyunları içerisinde olmadan güreşlerini yapıyorlar. Gazipaşa’dan Kaş’a kadar 16 belediyemiz güreşlerine devam ediyor. Biz güreşlerin devamından yanayız” dedi.

Feslikan Yaylası’nda düzenlenen etkinliğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra, CHP Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak, Niyazi Nefi Kara, Devrim Kök, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve güreşseverler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2017, 13:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83