KONGRE ÖNCESİ SERT SÖZLER: 'FAŞİST ZİHNİYET...'

CHP'nin 26 Aralık'ta yapılacak Antalya İl Başkanlığı kongresinde adaylığını açıklayan Ali Kızılateş, partililerle buluştuğu açık alan toplantısında, "Tek adayla yapılan Muratpaşa ilçe kongresinde çarşaf listeye tahammül edemeyen zihniyetin, faşist zihniyetten hiçbir farkı yoktur" dedi

KONGRE ÖNCESİ SERT SÖZLER: 'FAŞİST ZİHNİYET...'
CHP'nin 26 Aralık Cumartesi günü yapacağı il kongresine başkan adayı olarak girmeye hazırlanan Ali Kızılateş, il başkanlığında partililerle buluştu. Kızılateş partililere hitaben yaptığı konuşmasında, 2011 seçimlerinde milletvekili, 2014 yerel seçimlerinde Konyaaltı Belediye Başkanlığı, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde de yeniden milletvekili aday adaylığı olduğunu söyledi. Bu kez de il başkanlığı için aday olduğunu ifade eden Kızılateş, adaylığını eleştirenlere sert yanıt verdi. 

'VESAYETTEN KURTULMALIYIZ'

CHP'nin ilkeli ve dik duruşlu bir siyasete ihtiyacı olduğunu, gerektiği anda devrimci tavır almayı başarması gerektiğini savunan Kızılateş, "Eğer bir yerde devrimci tavır takınılamıyorsa ben oraya aday olurum" dedi. 
Parti örgütlerinin artık farklı vesayet odaklarının güdümünden çıkıp, bağımsız siyaset yapan kurumlar haline gelmesi gerektiğini kaydeden Kızılateş, ancak 26 Aralık'taki il kongresine partisinin bu odakların güdümünde gittiğini savundu.

KUMBUL'UN YANINDA SERT TEPKİ

Kızılateş, yanında 'nezaketen' Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul'un da bulunduğu toplantıda şöyle konuştu:
"Yeni seçilmiş il delegelerinin büyük çoğunluğu oy verecekleri bir il başkan adayını tanımaya tenezzül etmemiştir. Bu ne yazık ki bir çok delegenin güdümlü olduğunu, vesayet altında olduğunu göstermektedir. Mahalle seçimlerinde ev ev dolaşan ilçe başkanları, delegelerin, il başkan adayının tanıması için hiçbir çaba göstermemiştir. Tek adayla yapılan Muratpaşa ilçe kongresinde çarşaf listeye tahammül edemeyen zihniyetin faşist zihniyetten hiçbir farkı yoktur. Vesayet altında siyaset yapıldığını gösteriyor. Bu anlayışın parti içi demokrasiden söz etmesi yüzsüzlüktür. Böyle bir anlayışın partiye demokrasi getirmesi olanaksızdır. Seçimlerden başarısızlıkla çıkılan Muratpaşa ve Kepez'de aynı başkanların tekrar aday olabilmesi ve seçilmiş olması bu partinin ayıbıdır."
Ali Kızılateş'in bu sözleri üzerine hemen yanında duran Muratpaşa İlçe Başkanı Kumbul, kısık sesle, "Blok liste delege oylarıyla belirlendi" dedi. Ancak Kızılateş, "Delegeye kimse laf söylemesin. O delege listelerinin nasıl hazırlandığı çok iyi biliyoruz" diye karşılık verdi.
Ayrıca partisinin 5 milletvekili çıkarabilmiş olmasının, partinin eski milletvekilleri, il ve ilçe başkanlarının ilk kongre delegesi yapılmamış olmasının da partinin ayıbı olarak tarihe geçeceğini savunan Kızılateş, "Bazen istifa ve geri çekilmeler siyasette bir erdemdir. Başarısızlığını görmeyip makam, mevki, koltuk hırsına kapılanlar, devrimci olamazlar. Olsa olsa pişkin siyasetçi olurlar" dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2015, 16:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83