MİLLİ ANAYASA HAREKETİ SAHAYA İNİYOR

Vatan Partisi Alanya İlçe Örgütü, 'Milli Anayasa Hareketi'ni bu hafta sonu Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde büyük bir kurultay gerçekleştiriyor.

MİLLİ ANAYASA HAREKETİ SAHAYA İNİYOR

 Türkiye’nin dörtbir yanından binlerce vatanseverin “Bölücü Anayasa’yı Yaptırmayacağız” sloganıyla kurulan birliktelik sahaya iniyor. Alanya’dan da yüzlerce vatansever bu harekete destek vermek için bu cumartesi Ankara’ya hareket edecek.

banner111
Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı olan Hasan Faruk Kurtoğlu konuyla ilgili basına açıklamalarda bulundu. 26 Mart Cumartesi akşamı otobüslerle Ankara’ya hareket edeceklerini söyleyen Kurtoğlu 27 Mart Pazar günü Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde hazır bulunacaklarını söyledi.

Katılmak isteyenlerin 0505 265 5698 ve 0535 611 61 72 numaralı telefonlara başvurabileceğini de söyleyen Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu’nun “Milli Anayasa Hareketi” ile ilgili açıklamaları söyle:

'Milletimizin birliğine, vatanımızın bütünlüğüne yönelik tertip ve saldırılar yeniden şiddet ve yoğunluk kazanmıştır. Bu saldırıların en kapsamlısı Yeni Anayasa adı verilen girişimdir. Türkiye, 12 Eylül Rejimini mantıksal sonuçlarına ulaştırma gayretinde olan bir karşıdevrim saldırısıyla yüz yüze gelmiştir. 

Bundan 35 yıl önce ülkemize musallat olan küreselci, özelleştirmeci, yerelci zihniyet, son saldırısına hazırlık yapıyor. Etnik bölücülük ve siyasal gericilik, ülkemize, komşularımızı yıkıma uğratan Büyük Ortadoğu Projesi’ne uygun bir biçim vermeye gayret ediyor. Bu gayretin adı “Yeni Anayasa”dır. Bizler, Yeni Anayasa adı altında yürütülen çalışmaları, Türkiye Cumhuriyeti’nin topyekun tasfiyesi olarak görüyoruz. Bu tasfiyenin özünde, Türk Milletinin egemenlik hakkını gasp etmek ve ulusal/milli devleti ortadan kaldırmak vardır. 

Yürütülen hazırlığın bir ucunda milletimizin birliğine yönelik bir tertip olarak Anayasa’dan Türk vatandaşlığının kaldırılması, öbür ucunda ülkemizin bütünlüğüne yönelik bir saldırı olarak bölgesel özerklik adıyla egemenliğin parçalanması vardır. Başkanlık rejimi, bu iki yönlü gaspın örtüsüdür. AKP yöneticilerini, Anayasa’yı topyekun ortadan kaldırma girişiminden vazgeçmeye ve ülkemizin pek büyük gerçek sorunlarını açık ve şeffaf politikalarla çözmek için çalışmaya çağırıyoruz. 

CHP ve MHP’yi, Yeni Anayasa müzakerelerinde yer almayı reddetmeye davet ediyoruz. Yeni Anayasa adı verilen uğursuz gayretlerin en çok ihtiyaç duyduğu şey, meşruiyettir. Kurulan müzakere masalarına oturmanız, bu yıkıcı gayretlere can suyu vermek demektir. Türk ulusunun egemenlik hakkını ortadan kaldırmaya kalkışanlara destek verenler, bu sorumsuzluğun altında ezilirler. HDP’yi, Irak ve Suriye’de sözde barış, demokrasi, özgürlük adına gerçekleştirilen işgalleri ve yabancı asker postallarının komşu halkları nasıl ezdiğini, yürekle görmeye çağırıyoruz. İnanıyoruz ki, emperyalizmin desteğinde ne umut olur ne de kurtuluş!

Bizler, ABD ve AB tarafından planlanıp şevkle desteklendiğini ve dayatıldığını gördüğümüz bu gayrımilli “Yeni Anayasa” saldırısına karşı, milli ve vatansever güçler olarak, bütün gücümüzle mücadele etmek kararındayız. Bölücü anayasa girişimini mutlaka püskürteceğiz.' 


Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2016, 10:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83