İRANLILARA 5 YILDIZLI PAZAR

İran'daki 13 günlük Nevruz tatilini Antalya’da geçiren turistler, Rus krizi sonrası ekonomik durgunluk yaşayan esnafın yüzünü güldürdü. Esnafın mağaza önlerine kurduğu pazara, İranlı turistler akın etti. İranlı turistler uygun fiyata poşetlerini doldururken, esnaf ise elindeki ürünleri çıkarmanın mutluluğunu yaşadı.

İRANLILARA 5 YILDIZLI PAZAR

 Turizmin başkenti Antalya’nın en önemli turizm bölgelerinden Kundu’da, uzun süredir ekonomik durgunluk yaşayan esnafın İranlı turistle yüzü güldü. Ülkelerindeki 13 günlük Nevruz tatilini Antalya’da geçiren İranlı turistler, sezon öncesi esnafa rahat bir nefes aldırdı. Yaklaşık 500 esnafın, küçük AVM tarzı mağazalarda, 5 yıldızlı otellerde konaklayan turistlere hizmet verdiği Kundu’da esnaf, sezon öncesi Rus turistin azlığı nedeniyle büyük tedirginlik içindeydi. Ülkelerindeki 13 günlük Nevruz tatilini geçirmek için Antalya’yı tercih eden çok sayıda İranlı turist, Kundu’daki iş yerlerini doldurarak esnafa erken bahar yaşattı. İranlı turistler, hem AVM’ler içindeki mağazalara hem de, dükkanların önüne yere ve tezgahlar üzerine açılan, başta giyim, ayakkabı, çanta ve diğer aksesuarlara büyük ilgi gösteriyor.

banner111
"5 İLE 10 LİRA"

Turizm bölgesinde mağazalar önüne kurulan pazardaki yoğunluk semt pazarlarını aratmadı. Farsça ve Türkçe duyurularla ürünlerini tanıtan esnafın, yoğunluk yüzünü güldürdü. 5 yıldızlı oteller arasındaki pazarda, esnaf ürünlerini 5 ile 10 lira arasında İranlı turistlere sattı. Esnaf kıştan kalan ürünlerini sezon öncesi uygun fiyata elinden çıkarırken, İranlılar ise ucuza alışveriş yapmanın mutluluğunu yaşadı. Esnaf durgun geçen günlerde İran'dan gelen turistlerle alışverişin canlandığının altını çizdi.

“İRANLILAR BOL BOL ALIŞVERİŞ YAPIYOR”

Esnaflardan Ali Çiğdem, İranlılar için özel bir pazar oluşturduklarını belirterek, “Nevruz tatili nedeniyle bölgedeki tüm otellerde İranlılarla dolu. Biz de onlara sezon öncesi indirimli fiyattan alışveriş imkanı sağladık. Normalde bu ürünleri mağaza içinde satıyorduk ama İranlılar için dışarı çıkardık. Pazar yerine döndü. Ürünlerimizi 5 ile 20 lira arasından satıyoruz. İranlıların ilgisinden memnunuz. Tişört, gömlek, çocuk giyimleri, pantolon satıyoruz. İranlılar uygun fiyat nedeniyle bol bol alışveriş yapıyorlar” dedi.

“KORKARAK GELİP, POŞETLER DOLU GİDİYORLAR”

Esnaflardan Nihat Subaşı, İranlılara özel indirim uyguladıklarını aktararak, “Elimizdeki ürünleri de sezon öncesi 5-10 liraya satıyoruz. Yerli turistin haberi olsa onlar da gelir. Fiyatlar çok uygun. Kot pantolon 5 lira. Dışarıya kurduğumuz tezgahlarla turistler indirimi görüyor. Tezgahı olanların hepsinin dükkanı var. Sezon başlıyor elimizde tek kalan ürünleri eritiyoruz. Yeni ürünlere de yer açıyoruz. Kalabalık bizi memnun ediyor. Her türlü tekstil, ayakkabı ve çanta satıyoruz. En ucuzu 5 en pahalısı 20 lira, İranlılar korka korka geliyor ama poşetler dolu dolu gidiyorlar. Ülkemiz gayet güzel, endişe edilecek bir durum yok” diye konuştu.

“UCUZ FİYAT”

Kundu’nun bayan esnaflarından Dilan Yaman ise, İranlıların Nevruz haftası nedeniyle Antalya’da tatil yaptıklarını belirterek, “İki hafta burada kalıyorlar. Biz de elimize kalan ürünleri dışarıya kurduğumuz tezgahlarda İranlılara satıyoruz. Daha ucuz fiyat uyguluyoruz. Bu pazarın kurulma sebebi de İranlılar. Şu an sokak pazarı kuruldu. Bu pazardan hem onlar hem biz memnunuz” ifadelerine yer verdi.





Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2016, 12:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83